kisbenzinkutak

Megkondultak a vészharangok! A kisbenzinkutak végét hozhatja magával a június?

Június elsejével akár 500-600 benzinkút is bezárhat, ha nem történik valamilyen változás – mondta Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke az Inforádiónak

Az üzemanyagokra kivetített ársapka nehéz helyzetet teremtett a töltőállomások számára. Hiába a különféle támogatások, a kiskereskedelmi árrés továbbra is hiányzik – amiből  a kisebb kutak a fenntartási, üzemeltetési és bérköltségeiket fedezik.

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint a kormány által létrehozott szituáció egyszerre igazságtalan és etikátlan.

Tőzsdén jegyzett árucikk árát fixálni nem lehet, ez közgazdasági nonszensz, ezt úgy lehet fenntartani, hogy a veszteséget elszenvedőket kompenzálják, támogatják. Mindemellett ugye a magyar állam ezermilliárdot vesz be jövedéki adós áfából évente, a magyar finomító pedig meghétszerezte a finomítási nyereséget márciusban februárhoz képest. A kis családi benzinkutak viszik el ennek az egésznek a költségét – fejtette ki Egri Gábor, aki szerint június elsejével a kisebb benzinkutak tömegesen zárhatnak be. 

Hogyan kerülhetők el a bezárások?

Manapság a vállalkozások, és különösen a benzinkutak üzemeltetői számára létfontosságú a költségmegtakarítás.

Egy benzinkút üzemeltetése nem kevés kiadással jár, hiszen ott a rezsiköltség, a különböző hatósági díjak, a javítási és karbantartási költségek… De persze vannak olyan költségek is, amelyek megspórolhatóak vagy csökkenthetőek, akár drasztikusan is. 

Ahhoz, hogy egy kút hagyományos módon üzemeljen, szükség van legalább egy kasszarendszerre, készletnyilvántartásra, személyzetre, adminisztrációra. 

Ezen költségek optimalizálása kell, hogy legyen a fő cél a jövő benzinkútjai számára!

Az App&Tank megoldásával egy menü áráért teljes mértékben üzemeltethető egy komplett benzinkút napi szinten. Ennél nincs jobb alternatíva! Ráadásként még a benzinkútnak a hirdetésével sem kell foglalkozni, mert az App&Tank ezt is elvégzi. 

A fejlesztés a töltőállomások üzemeltetői számára akár teljesen beruházásmentes konstrukcióban is elérhető.

Jelentkezz te is, teszteld le élesben az App&Tank rendszerét, hogy ne kelljen bezárnod!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük