üzemanyaghiány

Krónikus üzemanyaghiány jöhet a kisbenzinkutakon?

A Mol a vállalt üzemanyag mennyiségnek csupán a 25 százalékát szállítja ki a szerződött partnereinek – közölte az olajtársaság, a szeretlekmagyarorszag.hu birtokába jutott levélben. A Mol a döntését az üzemanyagrendelés tervezhetőségével és az országos ellátásbiztonsággal indokolta. 

Mi áll a háttérben?

A Mol a telex.hu megkeresésére elárulta, hogy üzemanyagból nincs hiány Magyarországon, ám megterhelő számukra, hogy a kieső import miatt jóval nagyobb ügyfélkört kell ellátniuk, mint korábban. 

Az ország üzemanyag-igényének több mint 80 százalékát a Mol fedezi.

Az olajtársaság március eleje óta 258 olyan új partnerrel kötött nagykereskedelmi szerződést, amely korábban nem a Moltól szerezte be az üzemanyagot. A 25 százalékos korlátozást a vállalat csak azokra az új partnerekre vetíti ki, akikkel a kieső import miatt idén bővült az ügyfélköre.  

Nehéz helyzetben a vidéki kutak!

Versenysemleges piaci környezetben a Molnak minden ügyfele, illetve saját kúthálózata felé is egyformán kellene eljárnia – kommentálta Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke az olajtársaság döntését. Egri szerint ez a lépés nagyon rossz helyzetbe hozza a vidéki ellátást, a kutakon nem, vagy csak korlátozottan lesz elérhető az üzemanyag. 

A kisbenzinkutak amellett, hogy üzemanyag nélkül maradhatnak, az ársapka negatív következményeivel is meg kell, hogy birkózzanak. És ha mindez nem lenne elég, még itt a hihetetlen mértékű rezsiemelkedés is. 

Mit tehetnek a töltőállomások? 

A benzinkutak a legtöbb, amit tehetnek, ha a modernizálás útjára lépnek, ezáltal pedig költséghatékonyabbá teszik működésüket. Ettől persze sok töltőállomás elzárkózik, hiszen amikor a fennmaradás is kérdéses, nem sokaknak van plusz kerete a fejlesztésre. 

Az App&Tank segítségével azonban akár beruházásmentes konstrukcióban is korszerűsíthető a kút!

Az App&Tank egy olyan rendszer, amellyel az üzemeléshez szükséges költséges rendszerek lényegében teljesen megszüntethetők.

Az innovációnak köszönhetően a töltőállomás működtetéséhez nincs szükség drága kasszára, így annak járulékos költségei is megspórolhatók. Az App&Tank-nak hála a kliensek a mobiltelefonjukkal, a kútoszlop mellett fizethetnek. 

Az App&Tank mindezen felül még az üzemanyaghiány hosszú távú negatív hatásait is csökkenti. Hiszen, ha az autós ellátogat egyszer, majd mégegyszer az adott benzinkúthoz, és ott sosem tud tankolni a krónikus üzemanyaghiány miatt, gyorsan „elszokik” onnan. Az applikáción keresztül azonban néhány kattintással meg tudja nézni, hogy éppen hol van üzemanyag. 

Az App&Tank nemcsak egy tankolóautomata, hanem a jövő üzleti modellje!

Jelentkezz, és teszteld le élesben az App&Tank rendszerét! 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük