ársapka

Az ársapkának továbbra sem inthetünk búcsút!

A kormány ismét meghosszabbította a benzinárstopot – jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton, a rendkívüli Kormányinfón. 

„Amíg a szankciók hatályban vannak, nem látjuk, hogy reális esély lenne arra, hogy a helyzet javuljon. Ezért erre a rendkívüli helyzetre való tekintettel a benzinárstopot meghosszabbítjuk” – közölte Gulyás Gergely. 

A bejelentés értelmében december 31-ig marad a benzinárstop. 

Üzemanyaghiányt okozhat az ársapka?

Újságírói kérdésre a miniszter elmondta: „Kisebb fennakadások eddig is voltak az üzemanyag-ellátásban, de általánosságban mindenki tudott tankolni, és ha azt kell mérlegre tenni, hogy 800 forintos benzin- és dízelár, és akkor minden kútnál van benzin, vagy pedig időnként vannak fennakadások, viszont 480 forintért lehet tankolni, akkor nem kérdés, hogy utóbbi a jó megoldás.”

Gulyás elmondása szerint az országnak vannak tartalékai. Majd hozzátette: nem biztos, hogy zökkenőmentesen, de az intézkedések a következő három hónapban fenntarthatóak. 

Azt nem tudni, hogy a Mol is osztja-e ezt az álláspontot, aki a piaci ár és a hatósági ár közötti különbözet költségeinek jó részét viseli. Ahogy arról már korábbi cikkünkben is írtunk, az olajtársaság ettől a héttől szigorít, sok partnere számára csupán a szerződésben korábban vállalt üzemanyag mennyiségnek 25 százalékát szállítja ki. 

Az ársapka korszaka hosszabbra nyúlt, mint gondoltuk!

Már rengetegszer hittük azt, hogy tovább nem tartható fenn ez a szabályozás, nem hosszabbítják meg a hajtóanyagokra kivetített korlátozást, de valahogy mindig továbbgördítik azt 

2021. november 15-én rögzítették a 95-ös benzin és a gázolaj maximális árát literenként 480 forintban. Az intézkedés első ütemében három hónapra szólt, tehát idén február 15-ig lett volna érvényben, de azóta ezt többször meghosszabbították. Időközben a kedvezményezettek köre folyamatosan csökkent. A teherautók, a külföldi, illetve a céges autók már csak a 600-800 forint között mozgó piaci áron vásárolhatnak üzemanyagot. 

Nem tudni, hogy az árstopnak mikor inthetünk búcsút, így a kút tulajdonosoknak muszáj racionalizálni működésüket! 

Ebben nyújt segítséget az App&Tank, amellyel jelentős kiadáscsökkentés érhető el. Az innovációnak köszönhetően lényegében teljesen megszüntethetők a jelenleg költséges rendszerek, hiszen a működéshez mindössze egy kútoszlopra van szükség.

Tudj meg többet az App&Tank-ról, majd jelentkezz és teszteld le élesben a rendszert!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük