benzinárstop

Benzinárstopot vezettek be már nagykereskedelmi szinten is!

A kormány 480 forinton maximalizálta az üzemanyagok nagykereskedelmi árát jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Ezzel a lépéssel a kiskereskedelmi benzinkutak versenyképesebb működéséhez szeretnének hozzájárulni. 

Már nem csak a kutasoknak kell megbirkózni a maximalizált üzemanyagárral!

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a február 28-án 13 órától bevezetett maximalizált üzemanyagár már a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árára is vonatkozik. Azaz az üzemanyagok legfeljebb 480 forinton értékesíthetők. 

A nagykereskedelmi árstop szintén május 15-éig marad érvényben. 

A kiskereskedők fellélegezhetnek?

A november közepén bevezetett intézkedéseket így már nemcsak a benzinkutak üzemeltetői, hanem a nagykereskedők is viselik. 

benzinárstop

Mint ismeretes, az emelkedő olajár miatt az elmúlt időszakban tartósan veszteségesen üzemeltek a töltőállomások, magasabb áron szerezték be az üzemanyagot, mint amennyiért értékesíteni tudták. Így a kisbenzinkutak sorra mondtak csődöt.

Az orosz-ukrán háború kapcsán ismét elszálló olajár miatt felerősödtek azok a vélemények, amelyek szerint az üzemanyagárak tartósan az egekben maradhatnak – számolt be róla a Portfolio. Az ebből fakadó üzemanyag-kiskereskedőket érintő veszteséget előzte meg az új intézkedéssel a kormány. 

Mindezektől függetlenül a töltőállomás tulajdonosok kénytelenek lesznek továbbra is jelentős veszteséggel számolni, hiszen bár az üzemanyag értékesítésén már közvetlenül nem buknak, az olyan egyéb költségeiket, mint a fenntartás, az épület, a bérköltségek továbbra is a mínuszból kell finanszírozzák. 

Az egyetlen megoldás: a benzinkutak működési költségeinek csökkentése 

A fenntartással járó kiadások viszonylag könnyen csökkenthetők az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az App&Tank

A rendszer alternatívát kínál a különböző fizetési módokra, így pénztárgép, emberi erőforrás és tankolóautomaták nélkül üzemeltethető a benzinkút. 

A klienseknek csak le kell tölteni az applikációt, amit egy rövid regisztrációs kör után használhatnak is. A töltőállomáshoz érve csak be kell olvasniuk a kútoszlopra kihelyezett QR-kódot, majd egy gyors kattintás után, teljesen önállóan át is eshetnek a fizetési procedúrán. 

Az App&Tank-kal akár a felére csökkenthetők az üzemeltetési költségek!

Az innováció fejlesztése befejeződött, a rendszer üzemkész, az érdeklődők már személyesen is láthatják működés közben. 

A fejlesztés a töltőállomások üzemeltetői számára akár teljesen beruházásmentes konstrukcióban is elérhető! 

Jelentkezz, teszteld le élesben az App&Tank rendszerét, majd csökkentsd működési költségeidet!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük