üzemanyagárak

Soha nem látott mértékben emelkednek az üzemanyagárak!

Szerdán a benzin beszerzési ára bruttó 41 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig 66 forinttal kellene többet fizetni, ha az ársapka nem biztosítana korlátot  – írta meg a hvg.hu a Holtankoljak.hu információira hivatkozva. 

A maximalizált benzinár miatt a töltőállomások 480 forintért tudnak üzemanyagot vásárolni továbbértékesítésre, ársapka nélkül viszont a 95-ös benzinért literenként 594, a gázolajért pedig 640 forintot kellene szerdától fizetni a hazai kutakon. 

A kormány támogatásokkal próbálja elkerülni a benzinkutak bezárását 

A kormány 480 forinton maximalizálta az üzemanyagok nagykereskedelmi árát, bejelentett hat kedvező intézkedést – amelyekről korábban mi is beszámoltunk –, illetve literenként 20 forintot ad az eladott üzemanyag után. Utóbbi támogatásért cserébe a kisbenzinkutak nem zárhatnak be, illetve nem bocsáthatják el az alkalmazottaikat. 

Továbbá az önkormányzati bérleményben működő kutak bérleti díját is elengedik, és azt is lehetővé teszik, hogy a kisbenzinkutakon – a kapacitás figyelembevételével –  csak személygépkocsik, motorkerékpárok, illetve mezőgazdasági gépek tankoljanak. Ennek értelmében a kamionokat, illetve a buszokat nem kötelező kiszolgálniuk. 

Az intézkedések természetesen csak az árstop ideje alatt érvényesek. 

üzemanyagárak

A támogatások csak a túlélésben nyújtanak segítséget

A kormány által bejelentett hatpontos csomag, illetve a beszerzési árak befagyasztása nem bizonyultak elegendőnek, egyre több kút döntött úgy, hogy a fennmaradás érdekében korlátozzák a tankolható üzemanyag mennyiségét. Ahogy egyre több vállalkozó ellehetetlenült, úgy tűnik, a kormány belátta, ha nem lépnek, nem csak a benzinkutak fennmaradása, hanem az ellátás is veszélybe kerülhet. 

Bár a kisbenzinkutak fennmaradását segíti a kormány, nagy nyereséggel továbbra sem számolhatnak, sőt örülhetnek ha már egy hónapban nem a minuszt kell elkönyvelniük. Így ezután is érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy az üzemelési költségek minél alacsonyabbak legyenek. 

A működtetéssel járó kiadásokat csökkenteni kell!

Ez bár nem tűnik egyszerű feladatnak, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az App&Tank, könnyedén kivitelezhető. Az applikáció tökéletes alternatívát kínál a különböző fizetési módokra, így pénztárgép, emberi erőforrás és tankolautomaták nélkül üzemeltethető a benzinkút. 

Az App&Tank segítségével akár a felére csökkenthetők az üzemeltetési költségek!

A rendszer üzemkész, az érdeklődők már személyesen is láthatják működés közben. Jelentkezz, teszteld le élesben az App&Tank rendszerét, majd csökkentsd működési költségeidet, akár beruházásmentesen!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük