üzemanyag

Nem biztos, hogy mindenkinek marad üzemanyag a hosszú hétvégén!

Akadozhat az üzemanyag-ellátás a március 15-ei hosszú hétvégén Magyarországon. A hatósági ár miatt több nagykereskedő is csökkentette, vagy meg is szüntette a kiszállítást a benzinkutak számára. 

A nagykereskedők sokat buknak

A nagykereskedők nagyjából 100 forintot buknak minden liter eladott üzemanyagon, ennyi a nagykereskedelmi és a hatósági ár közötti különbség – mondta 

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója a 24.hu-nak.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 41 forinttal, a gázolajé pedig 66 forinttal emelkedett. Az ársapka miatt azonban a benzinkutak 480 forintért tudnak üzemanyagot vásárolni továbbértékesítésre, vagy inkább tudnának. 

Egy nagykereskedő szállít biztosan, de az ő készletei is végesek

A beszállítók közül egyedül a Molra számíthatnak biztosan a töltőállomások, viszont azt nem szabad elfeledni, hogy az ő logisztikai kapacitásai is végesek. Ezt most is jól látni, ugyanis egyes kutakon már az alapüzemanyagok tekintetében is ellátási problémák vannak, de a hálózatos kutakon is volt már átmeneti készlethiány. 

A hosszú hétvégén sokan maradhatnak üzemanyag nélkül!

Azt látni, hogy egyre több kúton jelentkezik készlethiány, így a hosszú hétvégétől nem sok jót várhatunk e tekintetben. 

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke is megerősítette, hogy a hosszú hétvégén számítani lehet az üzemanyag-kiszolgálás akadozására, mert a Mol nem fogja bírni a többletkiszolgálás terhét – írta meg a penzcentrum.hu

Nem csak a nagy-, a kiskereskedők is bajban vannak!

A kiskereskedők az elmúlt napokban, hetekben számos támogatást kaptak. A nagykereskedelmi árra is felső korlátot szabtak ki, bevezettek hat kedvező intézkedést, illetve döntöttek arról is, hogy 20 forintot adnak literenként az eladott üzemanyag után. A probléma csak az, hogy a kiskereskedelmi árrés továbbra is hiányzik, amiből a kisebb kutak a fenntartási, üzemeltetési és bérköltségeiket fedezik. 

Van azonban egy olyan megoldás, alternatív fizetési mód, ami napi egy ebéd áráért 0-24 órás üzemelést biztosít a kutak számára. Ez egy rendkívül innovatív megoldás és lényegében egy az egyben rá lehet bízni egy kút teljes üzemeltetését. Ez az App&Tank.

Az App&Tankkal akár a felére csökkenthetők az üzemeltetési költségek!

Az innovációval a jelenlegi helyzetben jelentős megtakarítás érhető el, a befagyasztott árak megszűnésével pedig jelentős versenyelőnyhöz juthat az üzemeltető. 

Az App&Tank fejlesztése befejeződött, a rendszer bár még nem érhető el egyetlen kúton sem, üzemkész, az érdeklődők már személyesen is láthatják működés közben. 

Jelentkezz, teszteld le élesben az App&Tankot, majd csökkentsd működési költségeidet, akár beruházásmentesen!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük