Mit hozhat a jövő a benzinkutak számára?

Te is gyakran gondolkodsz rajta, hogy vajon miként fognak kinézni néhány év vagy évtized múlva az autók, a telefonok, az épületek vagy éppen a benzinkutak? Milyen új környezetben fogjuk tölteni mindennapjainkat, milyen új funkciókkal ismerkedhetünk meg? Nem csak téged, bennünket, de a Bécsi Gazdasági Egyetem kutatóit is foglalkoztatja ez a téma. 

Az egyetemen kifejezetten a benzinkutak előtt álló lehetséges jövőképeket vizsgálták. Tanulmányukban három különböző utat vázoltak fel, melyek közül az egyik, vagy akár több is, várhatóan 2030-ban már a jelenünket képezheti. 

1. A benzinkutak, mint logisztikai elosztók

benzinkutak

A logisztikai elosztói szerep a lokális csomagszállításban jelenthet feladatot a kutak számára a háztartások felé. A jövőben ide érkezhetnek a környékre rendelt áruk és innen lehet őket a megrendelők felé kiszállítani – akár drónokkal –, vagy a megrendelő itt veheti át a termékeket.

Ebben a szerepben a logisztika legdrágább elemében, a „last-mile” szállításban, azaz a kézbesítésben segíthet a kút. Ez a szolgáltatás már ma is létezik egy-egy töltőállomáson, mint csomagátvételi pont. Ugyanakkor a helyileg megtermelt áruk elosztásában is szerepet vállalhatnak a töltőállomások azzal, hogy megteremtik a kapcsolatot a vevő és a termelő között.

2. A benzinkutak, mint élményközpontok

benzinkutak

A jövőben a benzinkút igazi élményközponttá válhat. Ez a modell abból indul ki, hogy az elektromos autók elterjedésével igény jelentkezik az olyan szolgáltatásokra, amelyeknél az emberek több időt kell, hogy eltöltsenek egy adott helyen. Így van idejük az autókat tölteni, miközben a kúton valamilyen szolgáltatást vesznek igénybe. Ilyen szolgáltatás lehet pl. az EMS-izomstimuláció, ami a napi edzésekben jelent segítséget, a Power-Nap, ami lényegében egy kis napközbeni szundítást jelent, a munkaállomás, ahol az ügyfél már nem hagyományos irodában dolgozik, hanem egy asztalt bérel, ahol a távmunkát elvégzi, de a jövő töltőállomása kis kávézó vagy találka helyként is megállná a helyét.

3. Teljes automatizálás

benzinkutak

Ebben a modellben az emberek jelentős része még hagyományos autóval jár, ugyanakkor árérzékeny és szereti a kényelmet. Ezért a tankolás idejére sem száll ki a járműből, a tankolást robotok végzik, a fizetés pedig online, készpénzmentes,  az autóban történik egy applikáció segítségével, ahol már előre tájékozódhatnak az árakról. További lehetőségként az autónál átveheti a megrendelt csomagokat is, vagy igénybe vehet egyéb olyan szolgáltatásokat, mint például a guminyomás ellenőrzés. A kiállított számla természetesen online érkezik.

Profilváltásra van szükség!

Nem tudni, hogy a kutatók jóslatai megvalósulnak-e, ám az biztos, hogy a kutak számára a következő időszak profilváltást kell, hogy jelentsen.

A vásárlói szokások és igények folyamatosan változnak, amit a szolgáltatásoknak is le kell követni ahhoz, hogy egy vállalkozás sikeres legyen. 

Jelenleg az igényekhez úgy lehet a leginkább igazodni, ha az üzemanyag értékesítése leválik a kúton belül és automatizálódik. Ehhez tökéletes segítséget tud nyújtani az App&Tank, ami lényegében minimális költséggel üzembe helyezhető. 

Megoldásainkkal ráadásul új ügyfelek is érkeznek, így a shop rész is új vásárlókhoz jut. Ráadásul a kút ebben az esetben nem igényel drága kasszát sem, így annak egyéb járulékos költségei is megspórolhatók. A többit (készlet, ügyfél, beszállító és jövedéki adó nyilvántartás, számlázás stb.) pedig mind tartalmazza az App&Tank komplett rendszere, így lényegében teljesen megszüntethetők a jelenleg költséges rendszerek, hiszen a működéshez mindössze egy kútoszlopra van szükség.

A fejlesztés a töltőállomások üzemeltetői számára akár teljesen beruházásmentes konstrukcióban is elérhető! Ne feledd, az App&Tank nem csak tankolóautomata, hanem komplett rendszer a kutak számára. Másra nem lesz szükséged!

Jelentkezz te is, teszteld le élesben az App&Tank rendszerét, majd csökkentsd működési költségeidet!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük