külföldi rendszámos

Kiskapu mindig van! Mégis 480-ért tankolhatnak a külföldi rendszámos autók?

Május 27-től csak magyar forgalmi engedéllyel rendelkező járművek tankolhatnak 480 forintért a hazai benzinkutakon. Ám ahogy a Magyar Közlönyből kiderült: mégis van kivétel, ha külföldi rendszámos autóval akar valaki tankolni Magyarországon – számolt be róla a vezess.hu

Kivételek mindig vannak…

Azon országok autósai, ahol szintén hatósági áron értékesítik az üzemanyagot, és persze megengedik, hogy a magyarok is a kijelölt áron tankoljanak, azok az autósok nálunk is megtölthetik tartályaikat 480 Ft/literes áron. 

külföldi rendszámos

A hatósági ár fokozatos kivezetése kezdetét vette!

A 95-ös benzin és a dízel 480 forinton rögzített árát legutóbb július 1-ig hosszabbították meg, ám az intézkedés, miszerint a külföldi rendszámos autók a piaci árat kell, hogy megfizessék – a fentebb említett kivételektől eltekintve – egyértelművé teszi, hogy már most elkezdték a szabályozás fokozatos kivezetését. Ennek szükségességét a Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt is hangsúlyozta – számolt be róla a 24.hu –, aki szerint már az ellátásbiztonságot is veszélyeztetné ha nem kezdenék meg az intézkedés kivezetését. 

Egy lehetséges forgatókönyv szerint a következő lépésben már csak a magánszemélyeknek marad a hatósági ár.  

A töltőállomások továbbra sem lélegezhetnek fel!

Bár a benzinkutak egy csöppet jobb helyzetbe kerültek, július 1-ig még nagy valószínűséggel, ha nem is minden vásárló esetében, de meg kell birkózniuk a maximalizált benzinár okozta nehézségekkel. 

A külföldi autósok ellenőrzése nem egyszerű, a legtöbb helyen lényegében leállították a sokat segítő automatákat is. Ám amennyiben csak a magánszemélyeknek marad meg a hatósági ár, jól jöhet az App&Tank. A rendszerben beállítható a számla igénylés, így kettéválasztható a céges és a magánszemélyes tankolás. 

Minél előbb lép be valaki az App&Tank rendszerébe, annál gyorsabban tudja visszaállítani az ügyfélkörét, illetve a nyereséget. Tudj meg többet az App&Tank rendszeréről! →

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük