ársapka

Július 1. után az autók kétharmada eltűnhet az utakról?

Az ársapka eltörlése esetén a magyar autók többsége eltűnne  az utakról – derült ki a G7 és a Reacty Digital piackutató együttműködéséből készült felmérésből, számolt be róla a vezess.hu

„Ha autóval közlekedik, milyen üzemanyagár mellett hagyna fel/csökkentené jelentősen az autó használatát?” – ez volt a felmérés fő kérdése. A nem, életkor, iskolai végzettség és régió szerint is reprezentatív felmérést a 18-79 év közötti magyar lakosság között végezték el. 

A 800 forintos benzinárat már nem sokan tolerálnák

A válaszadók 60 százaléka autózik. Ha csak őket vesszük figyelembe, 32 százalékuk már a 600 forintos literenkénti benzinárnál is kiszállna az autóból, 700 forint felett pedig további 18 százalékuk döntene egy alternatív közlekedési mód mellett. Ha a piaci árakat nézzük, már a 800 forintos literenkénti szinthez közelítünk, amely az autósok további 16 százalékát tántorítaná el a négykerekűjük igénybevételétől, tehát összesen az autósok kétharamda tűnne el az utakról.  

Az eredmények még annak fényében is megdöbbentőek, hogy tudjuk, az autósok egy része csak elméletben hagyná el kocsiját. 

Bebizonyosodott: az árstop beszüntetése után sem garantált a benzinkutak felívelése

Amennyiben július elsejével valóban beszüntetik a maximalizált benzinárat, az nem csak az autósokat, a töltőállomások üzemeltetőit is nehéz helyzetbe hozhatja – főként, ha valóban megcsappan az autósok száma. Persze attól nem kell tartani, hogy egyből mindenki kerékpárra pattan, ám az biztos, hogy a sofőrök változtatnak majd szokásaikon. Még akik korábban nem is, ilyen árak mellett garantáltan mindent megtesznek majd azért, hogy felkutassák a lehető legkedvezőbb áron kapható üzemanyagot. 

Kedvezőbb üzemanyagárakat kell kínálni

Ahhoz, hogy a kút igazán vonzó legyen a vásárlók számára, a versenytársakétól kedvezőbb üzemanyagárakat kell kínálni. A jobb árak eléréséhez alacsonyabb üzemeltetési költségek kellenek, melyet  a legegyszerűbben az App&Tank rendszerével lehet elérni, méghozzá mindezt akár beruházásmentes konstrukcióban. 

Az App&Tank egy olyan innováció, amely segítségével akár felére csökkenthetők az üzemeltetési költségek. A rendszer alternatívát kínál a hagyományos fizetési lehetőségekre, hiszen az applikáción keresztül, egy QR-kód leolvasása által, közvetlenül a kútoszlop mellett le lehet bonyolítani a fizetési procedúrát. Az App&Tank-kal az üzemanyag értékesítése már könnyedén leválasztható a kútról és automatizálható. A kút ebben az esetben nem igényel drága kasszát sem, így annak egyéb járulékos költségei is megspórolhatók. A többit (készlet, ügyfél, beszállító és jövedéki adó nyilvántartás, számlázás stb.) pedig mind tartalmazza az App&Tank, így lényegében teljesen megszüntethetők a jelenleg költséges rendszerek, hiszen a működéshez mindössze egy kútoszlopra van szükség.

Keresletcsökkenés várható

A magas üzemanyagárak és az egyre inkább elterjedőben lévő elektromos autók miatt a benzinkutakon keresletcsökkenésre lehet számítani. Ennek értelmében kevesebb autós ügyfél lesz, akik megszólítása komoly marketing munkát igényel majd, melyet az egyes kutak nehezen vagy egyáltalán nem tudnak megvalósítani. Az App&Tank marketing szolgáltatása azonban erre is megoldást kínál!

Az App&Tank-ra mind a marketingben, mind a költséghatékony üzemeltetésben számítani lehet!

A kifejezetten benzinkutak, illetve sofőrök számára kifejlesztett applikációval a fenntartással járó kiadások viszonylag könnyen csökkenthetők. A rendszer alternatívát kínál a különböző fizetési módokra, így emberi erőforrás és tankolóautomaták nélkül üzemeltethető a benzinkút. Az innovációnak köszönhetően még kassza sem kell az automata kúthoz, így ez és ennek járulékos költségei is megspórolhatók. 

Az applikáció segítségével a kutak üzemeltetői jelentős költségcsökkentés mellett felgyorsíthatják a veszteségek ledolgozását és az ügyfelek visszaszerzését, sőt új ügyfelekre tehetnek szert, hiszen az App&Tank igyekszik minél több felhasználót bevonni. 

Jelentkezz te is, teszteld le élesben az App&Tank rendszerét, majd csökkentsd működési költségeidet!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük