480

Hihetetlen! Július 1. után is marad a 480 forintos üzemanyagár!

Már áprilisban is megdöbbenést okozott a maximalizált benzinár meghosszabbítása, így a mostani bejelentés is hihetetlennek tűnik. Minden korábbi feltételezésnek ellentmondva, marad az ársapka!

Október elsejéig meghosszabbították az élelmiszerárstopot és a 480 forinton fixált üzemanyagárak érvényességét – jelentette be Facebook oldalán Orbán Viktor a kormány döntését.

A bejelentés már a miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújából sejthető volt – számolt be róla a telex.hu. A beszélgetés során ugyanis utalt arra, hogy meg szeretnék hosszabbítani az intézkedéseket, mert „nem 10, hanem 15-16 százalékon lenne az infláció Magyarországon, ha a kormány nem vezette volna be az élelmiszerárstopot, a benzinárstopot és a rezsicsökkentést”.

Így az üzemanyagokra kivetített ársapka közel egy évig biztosan érvényben marad. A kormány először november 15-én rögzítette 480 forinton a 95-ös benzin és a dízel literenkénti árát. 

A benzinkutak tovább küzdhetnek a fennmaradásért!

Hiába a különféle támogatások és a külföldi autósok kedvezményes tankolásának beszüntetése, a kiskereskedelmi árrés továbbra is a legtöbb eladás során hiányzik, így a kisebb kutaknak egyre nehezebb fedezniük a fenntartási-, üzemeltetési- és bérköltségeiket. 

Várhatóan a közeljövőben már nem csak a kisebb kutak számolhatnak az egyre inkább feltornyosuló problémákkal. A MOL elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt is azt hangsúlyozta a minap – közölte a 24.hu –, hogy fokozatosan ki kellene vezetni a benzinár-korlátozást. Azzal indokolta ezt, hogy akár még az ellátásbiztonságot is veszélyeztetheti, ha marad az ársapka és az extra elvonás. Hernádi szerint a 480 forintos hatósági benzinár a a versenyárlogikának mond ellent azzal, hogy kiszorítja az importot, és felborítja a kereslet-kínálati egyensúlyt.

A benzinkutak modellt kell, hogy váltsanak!

Ahhoz, hogy a kisbenzinkutak túléljék ezt a véget nem érő tortúrát, nincs más választásuk, változtatniuk kell működésükön, modellt kell, hogy váltsanak. Olyan üzemelésre kell átállniuk, amely keretében jelentős költségcsökkentés érhető el. Ehhez a legrövidebb út az automatizálás, illetve a kút függetlenítése által vezet. 

Az App&Tank a modellváltásban nagy segítség lehet!

Az üzemanyag értékesítése könnyedén leválasztható a kútról és automatizálható az App&Tank segítségével, amely akár beruházásmentes konstrukcióban is elérhető. A kút ebben az esetben nem igényel drága kasszát sem, így annak egyéb járulékos költségei is megspórolhatók. A többit (készlet, ügyfél, beszállító és jövedéki adó nyilvántartás, számlázás stb.) pedig mind tartalmazza az App&Tank, így lényegében teljesen megszüntethetők a jelenleg költséges rendszerek, hiszen a működéshez mindössze egy kútoszlopra van szükség.

Tudj meg többet az App&Tankról majd jelentkezz és teszteld le élesben a rendszert!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük