modellváltás

A benzinkutak fennmaradásának kulcsa a modellváltás?

A töltőállomás tulajdonosok láttak már szebb napokat is. Ársapka, üzemanyaghiány, infláció, recesszió, egekbe szökő költségek, növekvő munkabérek, munkaerőhiány – rengeteg olyan probléma van, amelyek tonnányi súlyként nehezednek a vállukra. 

A hosszú hónapok óta tartó megpróbáltatás-sorozat nem egy kútnak hozta már el a végét. 

Pedig az üzemelés átalakításával, optimalizálásával fenntarthatóvá tehetők a töltőállomások. Cikkünkből kiderül, hogyan!

Minden a benzinkutak ellen dolgozik? 

A tavaly november közepén rögzített hatósági árral igazi lejtmenet vette kezdetét. 

Már korábban is voltak nehézségek, amikkel a kúttulajdonosok meg kellett, hogy birkózzanak. Például a munkaerőhiány, ahogy egyetlen szektort, ezt sem kímélte. Viszont a problémahegyek a 480-as üzemanyagárral kezdtek el csak igazán növekedni. 

Az árrés hiánya miatt a hajtóanyagok értékesítése veszteségessé vált. A minimálbér emelkedése és a megdöbbentő infláció miatt megnövekedett munkabéreket, valamint az eget surló rezsiköltségeket sok kút egyszerűen nem tudta, illetve most sem tudja megfizetni. És ha mindez még nem lenne elég, itt a háború, a recesszió, az árfolyam és a világpiaci árak őrült emelkedése. Mindezek együttes eredményeként pedig ma már a kőolaj ellátottság is kérdéses. 

A viszontagságos gazdasági környezetben tömegével zárnak be véglegesen vagy ideiglenesen a kisebb kutak. Nem csoda, hiszen a veszteséges üzemelést hosszú távon egy vállalkozó sem tudja „benyelni”. 

A kilátástalan helyzetre a modellváltás kínálhat megoldást?

Ahhoz, hogy a benzinkutak fenntarthatóvá váljanak, változtatniuk kell működésükön, modellt kell, hogy váltsanak. Olyan üzemelésre kell átállniuk, amely keretében jelentős költségcsökkentés érhető el. Ehhez a legrövidebb út az automatizálás, illetve a kút függetlenítése által vezet. 

Az automatizálásnak köszönhetően sem emberi erőforrásra, sem kasszára nincs szükség a kút működtetéséhez, így ennek járulékos költségei is megspórolhatók. Ráadásul a shop és a kút különválasztása is lehetővé válik. Így a boltrészt akár bérbe is lehet adni, vagy egy egyszerű kassza segítségével is üzemeltethető. Ezáltal optimalizálható  a működés, és rugalmasabban megoldható a profilváltás – amit a vásárlói szokások, igények változása is megkövetel. 

Az automatizált, személyzet nélküli üzemanyag értékesítés és a személyzettel – vagy anélkül – üzemelő shop, ami teljesen függetlenül működik a kúttól az, ami a jövőt jelenti. Ez a kulcs a jelenlegi kilátástalan helyzetből való kilábaláshoz, majd a hosszú távon is nyereséges és sikeres működéshez. 

A modellváltásban számíthatsz a beruházásmentes inovációra, az App&Tank-ra!

A korszerű rendszer nemcsak egy tankolóautomata, hanem a jövő üzleti modellje!

Tudj meg többet az App&Tank-ról, és teszteld le élesben a működését! →

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük