benzinárstop

Bizonytalanná vált a benzinárstop jövője! Januártól visszaállhat minden a régi kerékvágásba?  

Magyarországon bedőlt a biztonságos üzemanyag-ellátás. Egyre több kúton tapasztalni készlethiányt, ráadásul már nemcsak az ársapkás 95-ös benzin, hanem a piaci áras prémium üzemanyagok esetében is. Az egyre súlyosabb helyzet okán az ATV Híradó megkereste a kormányt, amely közölte, hogy január elsejétől csak bizonyos feltételek mellett tudják majd fenntartani a benzinárstopot.

Pontosan egy hete számoltunk be arról, hogy a Mol nem szállít benzint és dízelt azoknak a kutaknak, amelyekkel idén tavasszal, a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést. Ezzel a lépéssel Magyarországon bedőlt a biztonságos  üzemanyag-ellátás – jelezte Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke. Ma pedig mindezt már a bőrünkön is megtapasztalhatjuk. 

Egyre több kúton fogynak ki az üzemanyagból!

És nem, nem csak vidéken! Az ársapkás benzinből már pénteken elfogyott a készlet a budapesti Mészáros utcában található Mol-kúton – adta hírül a Telex. Az eladó nem tudta megmondani, hogy mikor érkezhet az újabb szállítmány. A készlethiány miatt csak a literenként 699 forintért kínált Evo 100 prémium benzinből lehetett tankolni. Vasárnap délután, négy óra körül azonban már semmilyen benzinnel nem tudták kiszolgálni az autósokat, a prémium üzemanyag is elfogyott. Mindez csak egy a rengeteg kút közül, ahol készlethiány ütötte fel a fejét. 

Pénteken több olyan nagy benzinkút is volt az országban, ahol nem lehetett hatósági 

áras üzemanyagot tankolni. És az ellátási probléma csak fokozódhat, ugyanis a Mol továbbra sem szállít üzemanyagot több száz független kútra. 

Változást hozhat 2023? 

Az ATV Híradója megkereste a Miniszterelnökséget, hogy megtudják, terveznek-e valamiféle változást a probléma gyökerét képező ársapka kapcsán. Ezt a választ kapták: január elsejétől csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik. 2023-tól tehát csak bizonyos feltételek mellett tudják fenntartani az üzemanyagok árának befagyasztását. 

Az árstop megszűnésével valóban minden probléma megoldódna?

Amennyiben januártól ismét a piac szabályai érvényesülnek a benzinkutakon, remélhetőleg helyreállna az üzemanyag-ellátás. Az árak emelkedése miatt minimális mértékben biztosan megcsappanna a kereslet, de a legtöbben garantáltan kifizetnék a magasabb árat is. Azonban az ügyfelek visszaszerzése – akik időközben sok esetben a stabilabb üzemanyagkészlettel rendelkező nagy töltőállomásokhoz álltak át –, már a kutakon múlik. A megfelelő eszközök igénybevételével és stratégia kiválasztásával azonban nemcsak a régiek, de rengeteg új ügyfél is bevonzható. 

Fejlesztésünk, az App&Tank segítséget nyújt ebben! Az innovációval automatizálhatók a töltőállomások, sőt a saját kártya kibocsátását is támogatja. Mindezek mellett még a kutak marketingjéről, új ügyfelek szerzéséről is gondoskodik. 

Az App&Tank-nak köszönhetően az ügyfelek jókora pluszt kapnak, hiszen a tankolás gyorsabbá tehető, a kútoszlop mellett, pillanatokon belül áteshetnek a sokszor hosszasra nyúló fizetési procedúrán. 

Az App&Tank segít visszaszerezni a régi, és bevonzani az új ügyfeleket!

Tudj meg többet rendszerünkről!>>>