környezetvédelmi szabályozás

Hogyan hat az üzemanyag forgalmazásra az EU új, 2035-re vonatkozó környezetvédelmi szabályozása?

Az Európai Unió elfogadta a jogszabályt, amely 2035-től gyakorlatilag betiltja az új benzin- és dízelüzemű autók értékesítését. Mit kezdhetnek ezzel a helyzettel a benzinkutak? És hogyan hathat ez az üzemanyag forgalmazásra? Cikkünkből kiderül!

Az uniós országok, az Európai Parlament és az Európai bizottság megállapodtak abban, hogy az autógyártóknak 2035-ig 100 százalékos széndioxid-kibocsátás csökkentést írnak elő. Ennek értelmében a 27 országot tömörítő blokkban ellehetetlenül az új, fosszilis üzemanyaggal működő járművek értékesítése. Ezzel az EU egyértelmű célja, hogy az elektromos közlekedési eszközökre való átállást felgyorsítsa, az éghajlatváltozás elleni küzdelmet pedig fokozza. 

Hogyan hat az EU szabályozása az üzemanyag forgalmazásra?

A hagyományos értelemben vett hajtóanyagok az elektromos autók terjedésével elkerülhetetlenül háttérbe szorulnak majd. Így a benzin és a dízel iránti kereslet csökkenésével, illetve a vásárlói igények megváltozásával kell majd számolnunk. 

Mi lesz így a benzinkutakkal? 

Jól látható, hogy a nagyvállalatok már elkezdték átalakítani töltőállomásaikat. Egyre több kútnál lehet a benzin és a dízel mellett árammal is feltölteni az autókat. 

Azok a benzinkutak, amelyek tartják a lépést a változásokkal, biztosan nem fogják megsínyleni az átállást. Benzinkút tulajdonosként tehát követni kell a vásárlói igények változását, alakulását és ahhoz kell igazítani a kút kínálatát, felszereltségét. 

A fosszilis üzemanyagoknak persze még jó ideig nem mondhatunk búcsút! 

Bár egyre több elektromos autót látni az utakon, és ha semmi nem változik, tizenöt év múlva már lehet ezek fognak dominálni, nagy hiba lenne előre rohanni. 

Valószínűleg még hosszú évekig a hagyományos meghajtású járművek lesznek többségben. A kutakat így csak szépen lassan kell bővíteni, alakítani, igazítani a folyamatosan változó elvárásokhoz. 

Ma a legfontosabb fejlesztési irány az automatizálás! 

Egyre többet látni a kutakon az automatizált, a mindig siető társadalomhoz illeszkedő megoldásokból. Ugyanis ezek amellett, hogy bevonzzák a sofőröket, felgyorsítják és gördülékenyebbé teszik a kutak működését, sőt még jelentős költségmegtakarítást is eredményeznek. 

Egyetlen sofőr sem szán szívesen időt arra, hogy kígyózó sorokon rágja át magát, míg végre feltöltheti üzemanyagtartályát. Épp ezért egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek az olyan automatizált fizetési megoldások, amelyekkel rengeteg új vásárló vonzható be. 

A kút automatizálására jelentősebb befektetés nélkül is van lehetőség!

Legújabb fejlesztésünket, az App&Tank-ot azért hoztuk létre, hogy a benzinkút tulajdonosoknak megkönnyítsük a dolgát, az automatizálást egyszerűvé és beruházás mentessé tegyük!

Megoldásunk lehetővé teszi, hogy a benzinkút költséges rendszerek nélkül, korszerűen és takarékosan üzemeljen. Az applikációs fizetési lehetőségnek köszönhetően ugyanis sem emberi erőforrásra, sem pénztárgépekre, sem a komoly befektetést igénylő tankolóautomatákra nincs szükség. A működéshez mindössze egy kútoszlop kell, illetve az arra felhelyezett QR-kód, amely beolvasásával könnyedén át is lehet esni a fizetési procedúrán.  

Tudj meg többet az App&Tank-ról és korszerűsítsd töltőállomásod beruházásmentes konstrukcióban! >>>