ársapka

RENDKÍVÜLI! Nincs többé ársapka az üzemanyagokon!

Minden benzinkút tulajdonos fellélegezhet! VÉGE A BENZINÁRSTOPNAK! A kormány döntése nyomán az üzemanyagokra vonatkozó szabályozást megszüntették, a töltőállomásokon ismét a piac törvényei uralkodnak. 

Az olyan piaci anomáliák, mint a kínálati hiány, a túlzott kereslet, az importhiány, a Mol százhalombattai üzemének kapacitáscsökkenése, illetve az ezekből eredő benzinpánik hatására a kormány felhagyott az intézkedés további erőltetésével. 

Gulyás Gergely korábban azt nyilatkozta, hogy az ársapkán akkor fognak változtatni, ha az ellátásbiztonság veszélybe kerül. Ennek ellenére sokáig nem hátráltak meg, kitartottak a benzinárstop mellett egészen a végsőkig. 

Mi várható a benzinárstop után?

Korábban írtunk arról, hogy a Mol közleménye szerint az ársapka kivezetése után 2-3 hónapot is igénybe vehet, míg az ellátásbiztonság garantált lesz. Ennek értelmében még várni kell arra, míg minden visszaáll a normál kerékvágásba. Ez az átmeneti időszak azonban legalább lehetőséget biztosít arra, hogy benzinkút tulajdonosként felkészülj a változásokra!

A kisbenzinkutak tulajdonosai nem várhatják ölbe tett kézzel a felívelést!

Ahogy eddig is, sajnos most is a kisebb, független kutaknak lesz nehezebb dolguk.  

A független töltőállomások többségétől elszoktak a kliensek, hiszen az utóbbi időben a nagyok jóval kiszámíthatóbb üzemanyag-ellátást biztosítottak. És bár az egyszerre tankolható hajtóanyag mennyiségét ők is korlátozták, még mindig nem olyan mértékben, mint a kicsik – amelyek között olyan is akadt, ahol egyszerre egy autós csak egyetlen liter üzemanyagot vásárolhatott. 

A régi ügyfelek visszaszerzéséért, illetve az új kliensek bevonzásáért tenni kell! Itt jön a képbe az App&Tank, melyet úgy fejlesztettünk ki, hogy rövid időn belül, sok új ügyfél bevonzását tegye lehetővé. 

Az App&Tank lehetőséget biztosít arra, hogy automatizáld és reklámozd kutad, így pedig ne csak a régi vevőket, de rengeteg újat is bevonzhass. 

Várhatóan most, a benzinárstop után az autósok részéről felmerül majd néhány új igény. Egyrészt sokkal árérzékenyebbek lesznek, másrészt a sorban állást – mely az ellátási problémák során sok kellemetlenséget okozott – igyekeznek elkerülni. Az automatizálás segít mindennek megfelelni, hiszen a töltőállomás népszerűsítése mellett drasztikusan csökkenti a működési költségeket, így kedvezőbb üzemanyagár biztosítható, a sorok pedig teljes mértékben felszámolhatók. 

Hogyan kell elképzelni az App&Tank rendszerét? 

Az autósoknak csak le kell tölteniük telefonjukra az App&Tank applikációt, majd a benzinkútra érve, be kell olvasniuk a kútoszlopra kihelyezett QR-kódot. Így helyben,  néhány kattintással át is eshetnek a fizetési procedúrán. A kártyaadatok előre felvihetők, illetve elmenthetők, így valóban csak a telefonra és a QR-kódra van szükség a vásárlás lebonyolításához. 

De az innováció nem csak a fizetést könnyíti meg! Számos egyéb funkcióval rendelkezik, többek között a tranzakciós történetnek hála a kiadásokat is átláthatóbbá teszi. A hajtóanyagra fordított összegek az applikáción keresztül monitorozhatók, illetve a tankolásról e-mailben is küldünk összefoglalót. Sőt a térképen le lehet csekkolni a töltőállomásokat, és még navigáció is kérhető a kiválasztott kúthoz. 

Mindezzel a benzinkutakon megszüntethetők a költséges rendszerek, hiszen a működéshez mindössze egy kútoszlopra van szükség. Ráadásként még a töltőállomás hirdetésével sem kell foglalkozni, az App&Tank ezt is elvégzi. 

Az applikációs fizetési lehetőségnek köszönhetően sem emberi erőforrásra, sem pénztárgépekre, sem a komoly befektetést igénylő tankolóautomatákra nincs szükség ahhoz, hogy a töltőállomás üzemelni tudjon, sőt a teljes back office kiváltható vele.

Az App&Tank most akár beruházásmentes konstrukcióban is elérhető! 

Tudj meg többet innovációnkról! >>>