benzin

A világ 10 országa, ahol a legolcsóbb a benzin – Magyarország vajon hol van a listán?

A benzin átlagára a világon literenként 497 forint körül mozog. Az egyes országok között azonban jelentős eltérések vannak az árak tekintetében. De vajon melyek azok az államok, ahol aprópénzért tankolható tele az autó, illetve hol a legdrágább az üzemanyag? Na és vajon hol helyezkedik el a listán Magyarország? Cikkünkből kiderül! 

Általánosságban elmondható, hogy a gazdagabb országokban magasabbak az árak, míg a szegényebbekben, valamint az olajat kitermelő és exportáló államokban lényegesen alacsonyabbak – ezen általánosítás alól az USA kivételt képez. Az egyes országok közötti árkülönbségekben temészetesen jelentős mértékben közrejátszanak a hajtóanyagokra kivetett adók és támogatások. 

A Global Petrol Prices legfrissebb, december 12-ei adatai szerint mutatjuk azt a tíz országot, ahol a legolcsóbb a benzin!

10. Kazahsztán 

A 10. helyet a világ egyik leggyérebben lakott országa, Kazahsztán foglalja el. Itt a  95-ös oktánszámú benzin literenkénti ára 174 forint. 

9. Nigéria

A nigériai benzinkutakon literenként 169 forintot kell fizetni a hajtóanyagért. Ennek ellenére a nyugat-afrikai országban meglehetősen drágának tartják a tankolást, mivel rendkívül alacsony az átlagjövedelem. 

8. Egyiptom 

Egyiptom csak éppen hogy legyűrte Nigériát, ugyanis a piramisok országában 168 forintért lehet benzint vásárolni. 

7. Türkmenisztán 

A közép-ázsiai Türkmenisztán a 166 forintos literenkénti üzemanyagárral került fel a listára. 

6. Kuvait 

Kuvait olajban igen gazdag ország, GDP-jét a kőolajexport jócskán erősíti. Így megengedhetik maguknak a 132 forintos benzinárat. 

5. Algéria

Algériában 128 forintot adnak ki egy liter benzinért. Ez olcsónak tűnik, egészen addig, míg nem döbbenünk rá, hogy az ország lakói több mint tízszer annyit fizetnek, mint nyugati szomszédjaik Líbiában. 

4. Angola

Az afrikai ország lecsúszott a dobogóról, 122 forintos benzinárával. 

3. Irán

A hatalmas olajtartalékokkal rendelkező irániak mindössze 20 forintért vásárolják az olajat. 

2. Líbia

Az észak-afrikai Líbia szintén az olajban rendkívül gazdag országok közé sorolható. Épp ezért a benzinkutakon 11 forintnál többet nem igen kérnek egy liter hajtóanyagért.  

1. Venezuela

És elérkeztünk a dobogó legfelső fokát elfoglaló országhoz, amely a lista korábbi szereplőitől eltérően nem ázsiai és nem is afrikai, hanem dél-amerikai. Venezuela bár összességében meglehetősen elszegényedett nemzet, olajtartalékokban gazdag. Ezt pedig többek között arra használják fel, hogy ingyen üzemanyagot biztosítsanak a lakosságnak. Venezuelában 6 forintba kerül egy liter hajtóanyag. 

Hol a legdrágább a benzin? 

A listát, a köznyelvben gyakran egyszerű városként értelmezett Hongkong zárja. A Föld egyik legsűrűbben lakott területén igazi luxuscikk az üzemanyag, ugyanis 1146 forint egy liter benzin. 

És hol szerepel Magyarország?

Pontosan a 134. helyen. Megszámoltuk! Tehát összesen 133 országban olcsóbb a világon a 95-ös oktánszámú benzin literenkénti ára, mint Magyarországon. 

Biztosítsd a legkedvezőbb árat vásárlóidnak!

A piac visszarendeződésével ismét itt a lehetőség, hogy a benzinkutak az üzemanyagárakkal vonzzák be ügyfeleiket! Az árakkal játszani persze nem könnyű, hiszen a hosszas sínylődés után, már biztosan minden kútnak jól jön a nyereséges időszak. Az automatizálás, így az App&Tank azonban lehetőséget biztosít a kedvező üzemanyagár megteremtésére, méghozzá úgy, hogy a profit nemhogy csökken, egyenesen növekszik.

Az automatizálással csökkenthetők a működési költségek, így mérsékelhetők az üzemanyagárak, a kút pedig versenyképesebbé tehető. 

Tudj meg többet az automatizálási lehetőségről, ami most akár beruházásmentes konstrukcióban is elérhető!>>>