Megindult a harc a benzinkutakon a vevők visszaszerzéséért!

Az ársapka eltörlésével azonnal visszatért a verseny a magyar üzemanyagpiacra! A kutak a vevőket „olcsó” hajtóanyaggal próbálják visszacsábítani. 

Extrém, akár 50-60 forintos különbségek is lehetnek a benzin, illetve a gázolaj literenkénti árában – írja az rtl.hu. Az árkülönbségek érthetőek, hiszen a több mint egy évig tartó ársapkás időszak után, most gyakorlatilag mindenki harcol a piaci pozícióért, a vásárlókért. 

A kutak keményen tepernek a vevők megszerzéséért! 

A sofőrök visszacsalogatása érdekében többek között az Auchan is mindent bevet. Egy hétvégi akció keretén belül az Auchan kutakon a péntektől érvényes átlagárhoz képest a 95-ös benzint 59, a gázolajat 52 forinttal olcsóbban lehetett tankolni – derült ki a Portfolionak küldött tájékoztatóból. Így péntek reggeltől vasárnap estig a 95-ös benzin literjét 579 forintért, a gázolajat pedig 659 forintos literenkénti áron értékesítették.  

Hogyan csökkenthetők az árak?

Bár az ársapka kivezetése óta folyamatosan csökkennek a nagykereskedelmi árak, ezt nem lehet átvinni a kiskereskedelembe, hiszen a benzinárstop kivezetésével egyidejűleg a jövedéki adót megemelték, azaz visszaállították az ársapka előtti szintre. Az Auchan példájából azonban jól látszik, hogy igenis csökkenthetők az árak!

Mi az Auchan titka?

Az automatizálás! Az Auchan kútjai a hagyományos mellett önkiszolgáló és automata rendszerben is üzemelnek, ami által a működési költség minimalizálható, az üzemanyag pedig kedvező áron értékesíthető. 

Az automatizálásra most akár beruházásmentes konstrukcióban is van lehetőség!

A kút automatizálásán sokan el sem gondolkodnak, hiszen a tankolóautomaták jókora befektetést igényelnek. Viszont ezektől a berendezésektől már jóval modernebb rendszerrel is önműködővé tehető a töltőállomás. Ez az App&Tank, amely akár beruházásmentes konstrukcióban is elérhető! 

Innovációnknak köszönhetően a benzinkutakon megszüntethetők a költséges berendezések, hiszen a működéshez mindössze egy kútoszlopra van szükség. A fizetés a kútoszlopon található QR-kód applikációs beolvasásával lebonyolítható. Ráadásként még a töltőállomás hirdetésével sem kell foglalkozni, az App&Tank ezt is elvégzi. 

Az App&Tank lehetőséget biztosít arra, hogy automatizáld és reklámozd kutad, így pedig ne csak a régi vevőket, de rengeteg újat is bevonzhass, ezáltal pedig jókora versenyelőnybe kerülj. 

Tudj meg többet innovációnkról! >>>