benzinkút

A nagyok a kis kutak kárára erősödhetnek! Most kell versenybe szállni!

A töltőállomások nehéz hónapokat éltek át az ársapka ideje alatt. A benzinárstop kivezetése bár egyfajta megkönnyebbülést hozott, a megpróbáltatásoknak továbbra sincs vége! Megindult a verseny az ügyfelekért, hiszen csak most fog eldőlni, hogy mely benzinkút tud majd visszaerősödni, talpon maradni. 

A hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac megváltozott. Az ársapka egyik jelentős hozadékaként a nagyok megerősödtek, méghozzá a kicsi, független kutak kárára. A pénzügyileg meggyengült, túlélő fehér kutak továbbra is nehéz környezetben kell, hogy helyt álljanak: a nagyok jókora elszívó erővel bírnak, az egekbe emelkedtek a rezsiszámlák, sőt még a kereslet is csökkent. Mindez csak tovább zsugorítja a kiskutak létszámát, ami egyértelműen a verseny csillapodását, illetve magasabb árkörnyezetet eredményezhet.

Óriási kár érte a kisbenzinkutakat!

A Független Benzinkutak Szövetsége készített egy becslést, amely szerint az általuk képviselt töltőállomások vesztesége a 100 milliárd forintot is eléri – adta hírül az Portfolio. Konkrétabban ez azt jelenti, hogy az ársapka szűk 13 hónapja alatt fehér kutanként 100 millió forintos kárral lehet számolni. 

A fehér kutak jelentős tőkevesztést szenvedtek, amit most érthető módon szeretnének kompenzálni, vagy legalábbis a korábbi hónapok veszteségét mérsékelni. Ez a kisbenzinkutak számára jóval nagyobb kihívást jelenthet, hiszen az egyetlen fegyverük, ami segíthet nekik felvenni a versenyt a színes kutakkal, az az árak csökkentése. Ez azonban nem egyszerű, ugyanis az elmúlt egy év veszteségeinek kárpótlása, illetve a téli hónapok magasabb energiaszámlái, mind magasabb árkörnyezetbe kényszerítik a kutakat, ami versenyképességüket csökkenti. 

Előnyből indulnak a nagyok!

Az ügyfelekért folytatott versenyben a színes kutak jelenleg versenyelőnyből indulnak. A nagyok az utóbbi hónapokban jóval kiegyensúlyozottabb üzemanyag-ellátással rendelkeztek, mint a kicsik, így az ügyfelek „átszoktak” hozzájuk. Az új, konkurensektől átvándorolt ügyfeleket pedig minden kút meg szeretné tartani. Épp ezért – ahogy arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk – számos töltőállomás megdöbbentő akciókkal, illetve hűségprogramokkal állt elő, melyekkel megpróbálják tartósan elszívni a vásárlókat a riválisoktól. 

A fehér kutaknak még van esélyük versenybe szállni!

A kisbenzinkutaknak harcolniuk kell az ügyfelekért, hogy visszaerősödjenek és talpon maradjanak! Kútjukat ismét vonzóvá kell tenniük! Ehhez a legegyszerűbb és leghatásosabb mód az automatizálás által vezet, amellyel a költségcsökkentés mellett a marketing tevékenység, így a régi vevők visszaszerzése, illetve az új vevők felkutatása is egyszerűvé válik.   

A kút automatizálásán azonban sokan el sem gondolkodnak, hiszen a tankolóautomaták jókora befektetést igényelnek. Viszont ezektől a berendezésektől már jóval modernebb rendszerrel is önműködővé tehető a töltőállomás. Ilyen az App&Tank, amely akár beruházásmentes konstrukcióban is elérhető! 

Innovációnknak köszönhetően a benzinkutakon megszüntethetők a költséges berendezések, hiszen a működéshez mindössze egy kútoszlopra van szükség. A fizetés a kútoszlopon található QR-kód applikációs beolvasásával lebonyolítható. Ráadásként még a töltőállomás hirdetésével sem kell foglalkozni, az App&Tank ezt is elvégzi. 

Az App&Tank lehetőséget biztosít arra, hogy automatizáld és reklámozd kutad, így pedig ne csak a régi vevőket, de rengeteg újat is bevonzhass, ezáltal pedig jókora versenyelőnybe kerülj. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, beszéljünk a lehetőségekről!>>>