tankolás

Hihetetlen! Tényleg ennyi időt töltünk el egy évben a tankolással?

Belegondoltál már abba, hogy egy-egy tevékenység megközelítőleg mennyi időt vesz el az életedből? Hány órád megy el az olyan egyszerű, mindennapi feladatokra mint a bevásárlás, az ügyintézés vagy épp a tankolás? Utóbbi kapcsán számolgattunk egy kicsit. 

Nézzük, mennyi időt vesz igénybe a tankolás egy ideális világban!

Egy autós átlagosan évente 15.000 km-t tesz meg autójával. Ez 8 literes átlagfogyasztással számolva 1200 liter üzemanyag évente.

Egy személyautós kútoszlop névlegesen 40 l/perc, ténylegesen 30-35 l/perc teljesítményen dolgozik. Ez azt jelenti, hogy nettóban számolva évente nagyjából 36 percet töltünk el tankolással. Ha hozzávesszük, azt az időt is, ami alatt leemeljük a töltőpisztolyt, a végén esetleg nem azonnal tesszük vissza vagy nem mindig töltjük tele a tankot, a tankolással eltöltött idő inkább 50-55 perc évente. 

De persze ha tankolunk, fizetünk is –  legalábbis jobb esetben :)

A fizetéssel töltött idő a tankolásnak a többszöröse! Be kell sétálni a boltba, ott átlagosan egy előttünk sorban álló emberrel számolva további időt töltünk (20-25 mp mire beérünk a sorhoz, további 50-60 mp várakozás és további 50-60 mp fizetéssel töltött idő, illetve 20-25 mp az autóhoz visszasétálással töltött idő). Ezzel számolva tehát a fizetés 140-150 másodpercet vesz igénybe – viszonylag ideális körülmények között. Ha feltételezzük, hogy mindenki kb. 36 alkalommal tankol évente, 75 percet (4500 mp) töltünk évente csak a fizetéssel. 

Évente tehát 125-130 percet töltünk átlagosan a töltőállomásokon – hangsúlyozzuk: HA MINDEN FLOTTUL MEGY. Hiszen, amint az előttünk álló autó tulajdonosa úgy dönt, hogy a tankolás után alaposan szétnéz a boltban, iszik egy kávét, sőt még a mosdóba is elugrik – mindezt persze úgy, hogy közben a a kútoszlop mellett hagyja a gépjárművet –, egyből plusz húsz perccel számolhatunk. És hány meg hány olyan eset van, amikor az autó tulajdonosa bemegy a shopba kifizetni a tankolást és egyszerűen ott felejti magát. 

Hogyan tehető gyorsabbá a tankolás?

Az App&Tank rendszerébe regisztráció után előre felvihetők a bakkártyaadatok, így a fizetés a kútoszlopon található QR-kód beolvasása után pillanatokon belül megtörténik. Ezáltal a fizetéssel töltött idő 15-20 másodpercre csökkenthető, ami évente 600 másodpercet jelent, azaz 10 percet. 

65 percet adunk ajándékba évente! Kutas szempontjából ugyanennyi idő takarítható meg, méghozzá autósonként!

Miért pazarolnánk el értékes perceket az életünkből, ha gyorsabbá is tehető a tankolás? Tudj meg többet az App&Tankról!>>>