benzinkutak

Milyen üzleti modellel maradhatnak életben a kistelepüléseken a benzinkutak?

A benzinárstoppal sújtott időszak megmutatta a kisebb kutak kiszolgáltatottságát, sérülékenységét. Bebizonyosodott, hogy a kistelepülések töltőállomásainak komoly stratégiát kell kiépíteniük annak érdekében, hogy életben maradjanak. Mi lehet az a metódus, ami segíthet a nehezebb időszakokat nemcsak átvészelni, de még profitábilissá is tenni? Körbejártuk a témát!

A kisbenzinkutakra rájár a rúd!

A kisebb töltőállomások alig heverték ki – már aki kiheverte –  a maximalizált benzinárból származó károkat, egyből jött az újabb hidegzuhany. A januártól esedékes adóváltozás vesztesei ugyanis szintén a kisvállalkozások. 

Magyarországon kb. 700 kis kút van, amelyek jelentős része abba a sávba esik, ahol jövő évtől 0,15-ről 3 százalékra nő a különadó. Mindez akár még a kutak fennmaradására nézve is fenyegető lehet.

A kisebb töltőállomások alacsonyabb költséggel dolgoztak, ennek köszönhetően tudták olcsóbban kínálni az üzemanyagot – ez kellett ahhoz, hogy megtartsák vevőkörüket. A januári változással azonban teljesen elveszik tőlük a lehetőséget, hogy a kedvezőbb áraknak hála fel tudják venni a versenyt a nagyokkal. Sőt a durván 20 forintos literenkénti adóemelés számos kisebb benzinkút számára egyszerűen nem kigazdálkodható. 

benzinkutak

Milyen üzleti modell nyújthat segítséget? 

Ahhoz, hogy a kisebb töltőállomások vonzó alternatívát tudjanak nyújtani a nagyokhoz képest, költségeket kell csökkenteni, méghozzá minden áron. Ehhez a legrövidebb út az automatizálás által vezet, legalábbis a nyugati példák ezt bizonyítják. 

Ausztriai példa: kútoszlop + automata = költséghatékony üzemeltetés 

A folyamat Ausztriában már lezajlott. Szomszédunkban ugyanis a kisebb települések jelentős részében automatán keresztül is fel lehet tölteni az autó üzemanyagtartályát. 

Az automatizálás sosem volt olyan egyszerű, mint ma!

A kútoszlop automatával való kiegészítése egy kimondottan jól működő modell – mindez most rendkívül kedvező feltételek mellett valósítható meg! 

A Multicore-nál vásárolt kútoszlophoz ajándékba jár az App&Tank automata, ezáltal pedig minimálisra csökkenthető a havi üzemeltetési költség, amivel akár kisebb mennyiség esetén, illetve viszontagságosabb körülmények között is nyereséget tud termelni a töltőállomás. A nagyobbaknál ráadásul le lehet választani az üzemanyag értékesítést a shopról, így ezáltal is jelentős költségcsökkentés érhető el. Ráadásul még egy olyan opció is van a kutak számára, hogy kialakítanak egy automatizált gyors sávot, amellyel akár a shop nyitvatartása lerövidíthető, míg az üzemanyag értékesítése non-stop üzemmódban elérhetővé tehető. 

benzinkutak

A jövő záloga a modellváltás!

Fel kell venni a harcot a nagyokkal, akiknek számos eszköze van arra, hogy bevonzzák az ügyfeleket és ott is tartsák! A kisebb hálózatok vagy önálló kutak esetén az automatizálás, mint lehetőség nem állt rendelkezésre eddig, vagy csak jókora költségek árán. Az App&Tank azonban megkönnyíti a modellváltást, az automatizálást! 

Az App&Tank bevezetése rendkívül egyszerű, illetve azonnal, jelentős literre vetített költségmegtakarítás érhető el általa. Az innovációnak köszönhetően lényegében teljesen megszüntethetők a jelenleg költséges rendszerek, hiszen az üzemeléshez mindössze egy kútoszlopra van szükség. A kútra felhelyezett QR-kód telefonos beolvasásával az ügyfelek pillanatokon belül, önállóan áteshetnek a fizetési procedúrán. 

Az App&Tank alkalmazásában feltüntetésre kerülnek a partnerbenzinkutak, ami segít beterelni a felhasználókat az állomásokra, illetve ösztönzi őket az automata használatára. Ennek köszönhetően még a töltőállomás hirdetésével sem kell foglalkozni, a App&Tank ezt is elvégzi. A fejlesztésnek hála új ügyfelek vonzhatók be, illetve a költségcsökkentésnek köszönhetően a régi vásárlók megtartásával sem lesz probléma. 

Az innováció az applikációs fizetésnek köszönhetően kiváltja a ma ismert közforgalmi automatákat, illetve adott esetben a kasszát is. De amennyiben valaki nem tartja kielégítőnek a kizárólag mobilos fizetési lehetőséget, akkor sem kell más megoldás után kutatni. Az App&Tank-hoz ugyanis már terminál is társítható. A fizikai terminált a Fortech, Olaszország vezető automata szállítója biztosítja. A berendezésen elérhető a készpénzes, bankkártyás és flottakártyás, sőt a nemzetközi üzemanyagkártyás fizetési lehetőség is. A Fortech terminálja ma a hazai piacon a lehető legjobb kondíciókkal érhető el.

A kút fejlesztése most akár beruházásmentes konstrukcióban is elérhető! Tudj meg többet az App&Tank-ról! >>>