fix árrés

Visszahozzák az üzemanyagár-stoppot, esetleg jön a fix árrés? 

Újra összeül a kormány, hogy döntsön az üzemanyagárak csökkentését célzó intézkedésekről, mivel régiós viszonylatban a hazai árak továbbra is kimagaslóak. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter elárulta, hogy az üzemanyagárstop ismételt bevezetése sincs kizárva, de az árrés fixálása is szóba került – írta meg a portfolio.hu

A KSH heti rendszerességgel frissülő adatai szerint uniós viszonylatban Magyarországon a benzin ára 3,2 százalékkal, a gázolajé pedig 5 százalékkal magasabb az átlagnál. Ez a benzin esetében 20, a gázolajnál pedig 30 forint különbséget jelent. 

Nagy Márton bejelentette, hogy a kormány össze fog ülni, és megvizsgálja, szükséges-e beavatkozni annak érdekében, hogy a hazai üzemanyagárak a régiós középmezőnybe kerüljenek. 

A hét folyamán ki fog derülni, hogy mit lép a kormány. A nemzetgazdasági miniszter megemlítette, hogy nincs kizárva a benzinárstop ismételt bevezetése sem. De mivel az üzemanyagáraknak vannak egyéb összetevői is a nagykereskedelmi árazáson túl – ilyen pl. az árrés –, így vannak egyéb opciók is az árak beszabályozására.

Mit léphetnek a benzinkút üzemeltetők? 

Ahogy arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk, az ársapka kockázatos vállalás lenne, ugyanis jó eséllyel üzemanyaghiányhoz vezetne. A maximalizált üzemanyagár esetében ugyanis kiesne az import, a hazai finomító pedig biztosan nem lenne képes a megfelelő mennyiségű üzemanyaggal ellátni a piacot. 

A szlovén és horvát példából már ismert fix kereskedelmi árrés valószínűleg kezelhetőbb alternatíva lenne, de kétségkívül ez is nehéz helyzetbe hozná a töltőállomásokat, ugyanis a literre vetített nyereség mértéke így is visszaesne. 

De szerencsére van megoldás! Annak érdekében, hogy az esetleges megszorítások ne okozzanak nagy károkat, költségeket kell csökkenteni, méghozzá az automatizálás által. 

Most soha nem látott módon lehet élni az automatizálással!

Amennyiben eddig soha nem gondolkodtál az automatizálásban, akkor is érdemes most számításba venni! Ugyanis ez az a megoldás, amivel biztosíthatod, hogy ha megint belenyúlnak a jövedelmezőségbe, a profitabilitás akkor is javuljon, vagy éppen drasztikusan csökkenjenek a veszteségek. 

De természetesen érthetőek az automatizációval szemben támasztott kételyek is, legalábbis addig, amíg meg nem ismerkedsz páratlan ajánlatunkkal!

Az App&Tank, a kútoszlop és a terminál hármasa most kihagyhatatlan áron érhető el!

Az árak és kondíciók, valamint a műszaki tartalom előzetes értesítés nélkül változhatnak! A kép illusztráció. 

Az App&Tank egy olyan megoldás, melynek segítségével egy lépésben, ráadásul beruházásmentesen automatizálható a töltőállomás. Az innovatív rendszer teljes egészében kiváltja a ma ismert közforgalmi tankolóautomatákat, illetve adott esetben a kasszát is, azaz teljes egészében működtethető a benzinkút ezzel a megoldással. Rendszerünk minden meglévő rendszer mellett működik. 

Ráadásul az App&Tank már tankolóautomata terminállal is elérhető, így amennyiben valaki nem tartja kielégítőnek a kizárólag mobilos fizetési lehetőséget, annak sem kell más megoldás után kutatnia. Fontos, hogy a terminál és az App&Tank egy időben, párhuzamosan működhet. Ezekhez társul még egy kútoszlop, melyek most együtt rendkívül kedvező áron, remek konstrukcióban érhetők el. 

Részletekről érdeklődj, szívesen állunk rendelkezésedre!