áremelkedés

Óriási áremelkedés várható a benzinkutakon!

Néhány hét múlva ijesztő árakkal találhatjuk szembe magunkat a benzinkutakon. Januártól két adóemelés is érvénybe lép, ami az árakban is visszaköszön majd. 

A kormány döntése értelmében az évi 500 millió és 30 milliárd forint közötti nettó árbevételű töltőállomások januártól a mostani 0,15 százalékos adónak a hússzorosát fizetik majd, három százalékot, ahogy a 30 milliárd és 100 milliárd közötti adóalapú cégek is. Az utóbbi méretű töltőállomásoknak egyébként szintén emelkednek a terhei, méghozzá háromszorosára. 

Ahogy arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk, a változásoknak vannak nyertesei is. A multik, akik évi 100 milliárd forintnál nagyobb forgalommal bírnak – pl. Mol, Shell, OMV –, adócsökkentéssel számolhatnak, hiszen 4,5 százalékról 3 százalékra csökken a kormány kommunikációjában „extraprofitadónak” nevezett terhük. A változások egyedül az 500 millió forint alatti forgalmú töltőállomásokra nem vonatkoznak, őket továbbra sem sújtja ez a pluszteher.

áremelkedés

Az adóváltozások hatása az árakra

Jelenleg Magyarországon nagyjából 2000 benzinkút működik, amiből megközelítőleg 700 töltőállomást üzemeltetnek azok a jellemzően családi vállalkozások, akiknek januártól hússzorosára emelkedik az adójuk. Ez literenként 12-15 forintnyi pluszterhet jelent, amit lehetetlen lenyelni, így biztosan be fogják építeni az üzemanyag árába – mondta a vezess.hu-nak Gépész László, a Független Benzinkutak Szövetségének alelnöke. 

2024 első napjától azonban ettől a 12-15 forintnál sokkal komolyabb áremelkedésre érdemes készülni, hiszen szintén egy kormányzati döntés miatt jövő évtől megnő az üzemanyagok jövedéki adója is. A két adóváltozás együttes hatásaként 50-60 forintos áremelkedésre lehet számítani. 

Hol lehet a legolcsóbb üzemanyagot beszerezni? 

A horror árak hallatán valószínűleg benned is felmerült a kérdés, hogy vajon merre lehet majd a lehető legolcsóbban üzemanyaghoz jutni? Melyek azok a töltőállomások, ahol megfizethető árakkal lehet találkozni? 

A válasz egyszerű: az automatizált kutakon! A benzinkút fejlesztésével rengeteg költség megspórolható, így lehetővé válik az üzemanyag kedvezőbb áron való értékesítése. De hol találhatók ezek a benzinkutak?

Töltsd le az App&Tank alkalmazást a Google Play áruházból vagy az App Store-ból. Regisztrálj néhány másodperc alatt, néhány alapadat megadásával, majd egy kattintással erősítsd meg regisztrációs szándékod az e-mailes jóváhagyás által. 

Ha ezeken átestél, az applikáción belül pillanatokon belül lecsekkolhatod, hogy hol találhatók az App&Tank kutak, vagyis az automatizált, kedvező árakat kínáló töltőállomások. 

Az App&Tank hálózat bővítésén folyamatosan dolgozunk. Hamarosan új kutakon is elérhetővé válik az innovatív tankolási lehetőség. 

Vadászd le a kedvező árakat, tedd próbára az App&Tank-ot!