benzinkutak

A robbanómotoros autók kora letűnőben, a benzinkutak átalakulóban? Így alkalmazkodj a változásokhoz!

Az Európai Unió egyre szigorúbb szabályozásai jelentős változásokat hoznak a közlekedési iparágban. A robbanómotoros autók kora letűnőben van, így a benzinkutak sem maradhatnak a régiek. Milyen hatással lehetnek a változások a mindennapjainkra? És hogyan lehet alkalmazkodni ezekhez? Cikkünkben választ adunk a kérdésekre!

Az EU-s szabályozás megálljt parancsol a robbanómotoros autóknak!  

Az Európai Unió elfogadta a jogszabályt, amely 2035-től gyakorlatilag betiltja az új benzin- és dízelüzemű autók értékesítését. Ennek értelmében a 27 országot tömörítő blokkban ellehetetlenül az új, fosszilis üzemanyaggal működő járművek értékesítése. Ezzel az EU egyértelmű célja, hogy az elektromos közlekedési eszközökre való átállást felgyorsítsa, az éghajlatváltozás elleni küzdelmet pedig fokozza. 

A hagyományos értelemben vett hajtóanyagok az elektromos autók terjedésével elkerülhetetlenül háttérbe szorulnak majd. Így a benzin és a dízel iránti kereslet csökkenésével, illetve a vásárlói igények megváltozásával kell majd számolnunk.

Bár 2035-ig még több mint egy évtized van hátra, a változás már most elkezdődött. Az autógyártók és a nagy töltőállomások szorgalmazzák az átalakításokat, hiszen ez a néhány év nagyon gyorsan elrepül. Gondoljunk csak vissza például a nagy 2013-as havazásra, ami szintén tíz éve volt, mégis olyan, mintha nemrég éltük volna át. Ilyen gyorsan eljön az elektromos autók korszaka is. 

Átalakulóban a benzinkutak

Jól látható, hogy a nagyvállalatok már elkezdték átalakítani töltőállomásaikat. Egyre több kútnál lehet a benzin és a dízel mellett árammal is feltölteni az autókat. De nem csak ez az egyetlen szemet szúró változás. A kutakon egyre többet látni a mindig siető társadalomhoz illeszkedő megoldásokból. Egyre népszerűbbek az olyan automatizált fizetési megoldások, amelyekkel gyorsabban és egyszerűbben át lehet esni a fizetési procedúrán.

Az alkalmazkodás a túlélés kulcsa!

Az átalakuló benzinkutak és a környezetbarát közlekedési megoldások kihívás elé állítják a kútüzemeltetőket. A változásokhoz való sikeres alkalmazkodás azonban elengedhetetlen a versenyképesség és a fenntarthatóság növelése szempontjából. Az innovatív megoldások és a technológiai fejlesztések lehetővé teszik a benzinkutak számára, hogy új üzleti modellekkel és szolgáltatásokkal válaszoljanak az újabbnál újabb kihívásokra.

Az App&Tank – úttörő a benzinkutak átalakításában 

Az App&Tank újgenerációs alkalmazás, amely forradalmasítja a tankolási élményt a benzinkutakon, illetve jelentősen megkönnyíti az alkalmazkodást a megváltozott vásárlói igényekhez. Az applikáció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a kútoszlop mellett, egy QR-kód telefonos beolvasásával gyorsan és egyszerűen lebonyolítsák a tankolást. 

Az App&Tank tehát nem csupán egy új üzleti modell a benzinkutak számára, hanem egy teljes körű megoldás, amely a változásokhoz való alkalmazkodást segíti. Az alkalmazás lehetőséget kínál a kútüzemeltetők számára, hogy a technológia előnyeit kihasználva jobb vásárlói élményt biztosítsanak, növeljék a hatékonyságot és hosszú távon fenntarthatóvá tegyék a kút üzemelését.

Megoldásunk lehetővé teszi, hogy a benzinkút költséges rendszerek nélkül, korszerűen és takarékosan üzemeljen. Az applikációs fizetési lehetőségnek köszönhetően ugyanis sem emberi erőforrásra, sem pénztárgépekre, sem a komoly befektetést igénylő tankolóautomatákra nincs szükség. A működéshez mindössze egy kútoszlop kell, illetve az arra felhelyezett QR-kód, amely beolvasásával könnyedén át is lehet esni a fizetési folyamaton.  

Tudj meg többet az App&Tank-ról és korszerűsítsd töltőállomásod beruházásmentes konstrukcióban! >>>