árrés

Csökkentek az árrések! Mit lehet tenni?

A jelenlegi gazdasági helyzetben a csökkenő árrések komoly kihívás elé állítják a vállalkozásokat. Az üzemanyagárak és egyéb kiadások növekedése miatt elengedhetetlen, hogy hatékony megoldásokkal válaszoljunk a problémákra. Kétségkívül az egyik legjobb reakció lehet a költséghatékony megoldások bevezetése, melynek kulcsfontosságú eleme az automatizálás. 

Automatizálás: azonnali költségcsökkentés egyszerűen 

Az automatizálás bevezetésének egy folyamatnak kell lennie, viszont már az elején is jelentős költségcsökkentést érhetünk el általa. Az automatizált rendszerek lehetővé teszik, hogy kevesebb emberi erőforrást kelljen bevonni a mindennapi működésbe, ezáltal csökkentve a munkaerő-költségeket. Ezen felül a hibázás lehetősége is minimálisra csökken, ami tovább javítja a hatékonyságot és a jövedelmezőséget.

De mit is jelent pontosan, hogy az automatizálásnak egy folyamatnak kell lennie? 

Ahogy arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk, egy, már évek óta hagyományos modellben működő kutat nem feltétlenül célszerű egy az egyben átállítani automata üzemmódra, az átalakulásra folyamatként kell tekinteni. Ez egy többlépcsős átállást jelent. Első körben például a nyitvatartási időn kívül érdemes lehetővé tenni az autósok számára a tankolást. Később lehet optimalizálni a nyitvatartást, például rövidíteni, megszüntetni a vasárnapi, illetve ünnepnapi nyitvatartást. Legvégső fázisban pedig teljesen át kell állítani a kutat automata üzemmódra. Ez bár az elején úgy tűnhet, hogy csak többletköltséggel jár, a folyamat végére akár nagyobb haszon is elérhető.

Bolt működésének optimalizálása

Azokban az esetekben, amikor a shop forgalma elegendő jövedelmet biztosít, az optimalizált nyitvatartással is tovább javítható a pénzügyi helyzet. A nyitvatartási idők elemzése és a forgalmi csúcsokhoz való igazítása minimalizálhatja a működési költségeket és maximalizálhatja a bevételeket. Ezen felül a bolt teljes automatizálása is szóba jöhet, amellyel tovább csökkenthetők a munkaerőköltségek és növelhető az üzlet hatékonysága.

Segítünk a változások elindításában!

Most minden Multicore által forgalmazott kútoszlop alapár tartalmazza az App&Tank közforgalmi automatát, amivel részben vagy egészben automatizálható akár a teljes benzinkút.

Az App&Tank egy olyan megoldás, melynek segítségével egy lépésben, ráadásul beruházásmentesen automatizálható a töltőállomás. Az innovatív rendszer teljes egészében kiváltja a ma ismert közforgalmi tankolóautomatákat, illetve adott esetben a kasszát is, azaz teljes egészében működtethető a benzinkút ezzel a megoldással. Rendszerünk minden meglévő rendszer mellett működik. 

Az App&Tank már tankolóautomata terminállal is elérhető, így amennyiben valaki nem tartja kielégítőnek a kizárólag mobilos fizetési lehetőséget, annak sem kell más megoldás után kutatnia. Fontos, hogy a terminál és az App&Tank egy időben, párhuzamosan működhet. Ezekhez társul még egy kútoszlop, melyek most együtt rendkívül kedvező áron, remek konstrukcióban érhetők el. 

Tudj meg többet az App&Tank-ról, majd jelentkezz és teszteld le élesben rendszerünket!