adóemelés

Itt a módszer, amivel az üzemanyagokra kivetett adóemelés lenullázható

A 2024-es adócsomag nem sok jót ígér a benzinkutasok számára. Az üzemanyagok jövedéki adója megnő, több más energiahordozóét pedig úgy alakítják át, hogy ami a különadó volt eddig, mostantól az lesz a normális szint – írta meg a hvg.hu. A jövedéki adó változása önmagában literenként 30 forintos áremelkedést okozhat a kutakon. Ez az emelés egy kis trükközéssel azonban lenullázható!

Számokban mérve mit jelent az adóemelés?

A benzin jövedéki adója abban az esetben, ha a kőolaj világpiaci ára hordónként 50 dollárnál több, literenként 120 forintról 152,55 forintra nő. Ha pedig a kőolaj világpiaci ára a hordónkénti 50 dollár alatt marad, a jövedéki adó 125 forintról 157,55 forintra nő. 

A petróleum jövedéki adója a hordónkénti 50 dolláros világpiaci olajár felett 124,2 forintról 152,55 forintra nő, 50 dolláros olaj alatt pedig 129,2-ről 157,55 forintra. 

A gázolaj adója 50 dolláros világpiaci olajár fölött literenként 110,35-ről 142,9 forintra nő, 50 dolláros olajár alatt pedig 120,35 forintról 152,9 forintra. 

Több más energiahordozó jövedéki adóját már egy tavalyi kormányrendeletben felemelték, viszont akkor ezt még extraprofitadónak nevezték. Az akkori adókulcsot megtartották, viszont törvénybe írták, hogy 2024-től ez már ne az extra, hanem a normál adószint legyen. 

A kormány szerint azért nő meg az üzemanyagok és az energia jövedéki adója, mert EU-s kötelezettségszegési eljárást kockáztatnának azzal, ha az EU-s szintnél alacsonyabban határoznák meg ezeket. 

Hogyan csökkenthető az adóemelés hatása? 

Az adóemelés egyértelmű hozadékaként a benzinkutakon újra növekedni fognak az árak, ami várhatóan visszaveti a keresletet is. Legalábbis, ha a kútüzemeltetők nem tesznek semmit ennek megkadályozása érdekében. Mert igenis van mód arra, hogy az árak kordában tarthatók legyenek. 

Az automatizálással lenullázható az adóemelés!

A benzinkút fejlesztésével rengeteg költség megspórolható, így lehetőség adódik az üzemanyag kedvezőbb áron való értékesítésére. Méghozzá úgy, hogy ez a benzinkutasok számára plusz beruházási költséggel sem jár.  

Az App&Tank alternatívát kínál a különböző fizetési módokra, miközben lehetővé teszi, hogy emberi erőforrás és tankolóautomaták nélkül üzemeltethetővé váljon egy benzinkút. Az innovációnak köszönhetően még kassza sem kell az automata kúthoz, így ez, és ennek járulékos költségei is megspórolhatók. A többit (készlet, ügyfél, beszállító és jövedéki adó nyilvántartás, számlázás stb.) pedig mind tartalmazza az App&Tank, így lényegében teljesen megszüntethetők a költséges rendszerek, hiszen a működéshez mindössze egy kútoszlopra van szükség.

Az App&Tank segítségével amellett, hogy a költségek drasztikusan csökkenthetők, új vevők is szerezhetők! 

Rendszerünkkel az újabb áremelések kikerülhetők, így kutad az ügyfelek kedvencévé válhat!

Az App&Tank most akár beruházásmentes konstrukcióban is elérhető! Ne maradj le erről a kihagyhatatlan lehetőségről, tudj meg többet fejlesztésünkről!>>>