üzemanyag

Rémisztő számok: januártól megfizethetetlenné válhat az üzemanyag? 

Az új év új árakat hozhat a benzinkutakon – nem is akármilyeneket. Eddig soha nem látott árak jöhetnek januártól a hazai töltőállomásokon – mondta a vezess.hu-nak a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára, aki szerint „a kereskedők nem tudnak mit tenni”. Vagy mégis? 

A jelentős nyári üzemanyagár-emelkedés után a következő hónapokban némi nyugalom várhat az autósokra – közölte Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára. A hajtóanyagok ára 650-670 forint közötti sávban maradhat, ugyanis az előrejelzések szerint a nyersolaj és a forint árfolyamában is viszonylagos stabilitás várható. 

2024 nagy változásokat tartogat magában!

A kormány döntése értelmében január 1-től bruttó 41 forinttal emelkedik az üzemanyagok jövedéki adója. Ez pedig értelemszerűen a fogyasztói árakban is érzékelhető majd. A prognózisok szerint a még sosem látott 700 forintos határ fölé emelkedhet a literenkénti üzemanyagár. 

A kormány döntését azzal magyarázta, hogy Magyarországon a jövedéki adó szintje évek óta az uniós minimum alatt van. 

A kereskedők mégis tehetnek valamit? 

A főtitkár szerint a legtöbb forgalmazó egy az egyben beépíti majd az adóemelést a fogyasztói árba. Arra azonban jó esély van, hogy azok a diszkontláncok, amelyek alapvetően nem a benzinforgalmazásból élnek, jelentős akciókkal csábítják majd magukhoz az autósokat. A kisebb kutak üzemeltetői és a családi vállalkozások azonban ismét rendkívül rossz helyzetbe kerülhetnek. Persze, ha nem találják meg azt a megoldást, amivel csökkenthetik költségeiket, így pedig versenyképessé nem teszik töltőállomásukat. 

A kút automatizálásával a kisebb töltőállomások is ütőképesek maradhatnak!

A benzinkút fejlesztésével rengeteg költség megspórolható, így lehetővé válik az üzemanyag kedvezőbb áron való értékesítése. Ráadásul ez akár bármiféle beruházás nélkül is megvalósítható. Az App&Tank ugyanis egy olyan rendszer, amellyel befektetés nélkül, gyorsan és egyszerűen automatizálhatóvá válik a töltőállomás.

Mit kell tudni az App&Tank-ról? 

Az App&Tank egy alkalmazás, ami alternatívát kínál a különböző fizetési módokra, miközben lehetővé teszi, hogy emberi erőforrás és tankolóautomaták nélkül üzemeltethetővé váljon a benzinkút. Az innovációnak köszönhetően még kassza sem kell az automata kúthoz, így ez és ennek járulékos költségei is megspórolhatók. A működéshez mindössze egy kútoszlopra van szükség.

Rendszerünkkel az újabb áremelések kikerülhetők, így a kisebb kutak is versenyképessé válnak!

Ne maradj le erről a kihagyhatatlan lehetőségről, tudj meg többet fejlesztésünkről! >>>