üzemanyag

A kormány ismét beleszólhat az üzemanyag árazásába?  

Az egyre növekvő üzemanyagárak miatt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter behívatta a MOL és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit egyeztetésre – számolt be a hírről a 444.hu

Ismét emelkedő pályára állnak az üzemanyagárak, pedig Nagy Márton korábban azt mondta az Indexnek, hogy a kormánynak megállapodása van a Magyar Ásványolaj Szövetséggel, ami értelmében a hazai hajtóanyagáraknak a régiós középmezőnybe kell tartozniuk. Ehhez képest jelenleg Magyarországon kapható a régió harmadik legdrágább üzemanyaga. 

Mindezek okán döntött úgy a nemzetgazdasági miniszter, hogy a MOL-t és a Magyar Ásványolaj Szövetséget behívja egyeztetésre. Nagy Márton elmondta: „a további lépés ennek a beszélgetésnek a következménye, függvénye lesz”. 

Arra a kérdésre, hogy miért nem hagyja a kormány, hogy piaci alapon működjön az üzemanyag árazása, Nagy azt felelte: „van benne profittartalom és sok más elem. Amikor tárgyalunk, akkor ezeket a tényezőket – többek között a profitmarzsokat – vizsgáljuk, hogy indokolt-e, és ezek más szomszédos országokban hogyan alakulnak”.

Komoly problémát okozhat, ha a kormány hozzányúl a haszonkulcshoz!

A benzinkút üzemeltetőknek ismét jókora nehézségekkel kell szembenézniük, amennyiben a kormány beleszól az árazásba, illetve ha a haszonkulcs meghatározását a kezükbe veszik. A maximalizált profit nem egy benzinkút számára adná fel a leckét. 

Mit tehetnek a kútüzemeltetők? 

Ahhoz, hogy a töltőállomások a viszontagságosabb körülmények között is fent tudjanak maradni, költségeket kell csökkenteni. Ehhez pedig a legrövidebb út a nyugaton már létező és jól működő modell lehet: az automata kút és a független shop, amely egyébként ma már szintén automatizálható. 

Az automatizálásban nagy segítséget nyújthat az App&Tank, amellyel azonnal, jelentős literre vetített költségmegtakarítás érhető el. Az innovációnak köszönhetően lényegében teljesen megszüntethetők a hagyományos költséges rendszerek, hiszen az üzemeléshez mindössze egy kútoszlopra van szükség. A kútra felhelyezett QR-kód telefonos beolvasásával az ügyfelek pillanatokon belül, önállóan áteshetnek a fizetési procedúrán. 

Az App&Tank alkalmazásában feltüntetésre kerülnek a partnerbenzinkutak, ami segít beterelni a felhasználókat az állomásokra, illetve ösztönzi őket az automata használatára. Ennek köszönhetően még a töltőállomás hirdetésével sem kell foglalkozni, a App&Tank ezt is elvégzi. A fejlesztésnek hála új ügyfelek vonzhatók be, illetve a költségcsökkentésnek köszönhetően a régi vásárlók megtartásával sem lesz probléma. 

Az automatizálás egyszerűbb, mint gondolnád!

A töltőállomás automatizálásába sok üzemeltető azért nem vág bele, mivel attól tart, hogy a fejlesztés túlságosan nagy összegeket emészt fel. Pedig a kút fejlesztése most akár beruházásmentes konstrukcióban is elérhető!

Most minden Multicore által forgalmazott kútoszlop alapár tartalmazza az App&Tank közforgalmi automatát, amivel részben vagy egészben automatizálható akár a teljes benzinkút. Ráadásul aktuális, kihagyhatatlan ajánlatunknak köszönhetően akár már mindössze 3.990,-EUR + áfa áron juthatsz hozzá egy új nagyteljesítményű kútoszlophoz, 2 év garanciával! Azok, akik korábban vásároltak tőlünk kútoszlopot, akár visszamenőlegesen is élhetnek az automatizálási lehetőséggel. 

Csomagkedvezményeinkkel pedig most még gazdaságosabban lehet automatizálni!

Az App&Tank, a kútoszlop és a terminál most együtt kihagyhatatlan áron érhető el, mindössze 5.490.00.-Ft + áfától!

Az árak és kondíciók, valamint a műszaki tartalom előzetes értesítés nélkül változhatnak! A kép illusztráció.

 Tudj meg többet az App&Tank-ról! >>>