üzemanyagot

Rémisztő hírek: veszteséges áron is árusíthatóvá tennék az üzemanyagot Franciaországban 

A francia kormány 60 éves tiltást oldana fel azért, hogy decembertől veszteséges áron is értékesíthetővé váljon az üzemanyag. Az infláció megfékezése miatt bevezetett árplafon után ez lenne a következő lépés. A törvénytervezetet október elején vitatja meg a nemzetgyűlés, majd az intézkedés feltehetőleg hat hónapig lesz érvényben –  mondta Bruno le Maire gazdasági miniszter, írta meg a 444.hu

A veszteséges áron való értékesítés 1963 óta tilos Franciaországban. Az esetleges ideiglenes engedélyezése miatt sokan attól tartanak, hogy a szupermarketek túl éles versenybe kezdenek majd a kisebb, független kutakkal. 

Amennyiben a törvényjavaslatot elfogadja a parlament, kérdéses, hogy hány független töltőállomás tud majd fennmaradni, hiszen nehezen elképzelhető, hogy a kisebb benzinkutak veszteségesen árusítsák a fő bevételi forrásuknak számító üzemanyagot. Egészen más a helyzet például a szupermarketek esetében, akik az üzemanyag-árusítást arra használják, hogy vásárlókat vonzanak be. 

Jó tudni, hogy Franciaországban a 10-11 ezer töltőállomás harmadát egy nagy olajipari cég, a Total Energies, felét pedig a szupermarketek üzemeltetik, míg a függetlenek száma megközelítőleg 2500-ra tehető. 

A francia intézkedések rosszat sejtetnek!

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában – ahogy arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk – azt nyilatkozta, hogy bár az ársapkák már kimentek a divatból, lát olyan országot, ahol az üzemanyagnál visszahozzák ezt a rendelkezést, így nem lehetetlen, hogy Magyarországon is újra sapka kerül az üzemanyagárakra. Amennyiben nemzetközi példákat alapul véve szeretnének változtatni a szabályozásokon – ami nem lenne újkeletű dolog –, a francia kormány lépése nem sok jót jelent számunkra. 

Benzinkút üzemeltetőként nem árt felkészülni a legrosszabbra!

Az ársapka esetleges visszatérésével járó változásokat a legjobban úgy lehet kezelni, ha a kút üzemeltetők már időben felkészülnek, leginkább azáltal, hogy mindent megtesznek költségeik csökkentése érdekében. Erre számos lehetőség van, de talán az egyik legkézenfekvőbb az olyan rendszerek bevezetése, amelyekkel a töltőállomás automatizálható, ezáltal pedig csökkenthető a munkaerő költsége. 

Az automatizálásban segítséget tud nyújtani az App&Tank, amely a tankolóautomatákkal szemben nem jár jelentősebb befektetési és üzemeltetési költséggel. 

Az App&Tank bevezetésével jelentős, literre vetített költségmegtakarítás érhető el, ráadásul jókora versenyelőnyhöz juthat az üzemeltető. Az innováció fejlesztése már befejeződött, a kutakon való bevezetése folyamatban van. 

Jelentkezz, teszteld le élesben az App&Tank rendszerét és készülj fel időben arra, hogy jöhet olyan időszak, ami a jelenlegi helyzetnél rosszabb!