üzemanyagok

Ha nem az üzemanyagok árát, az árrést rögzítik?

Az utóbbi napokban a kormány részéről többször is elhangzott: ha szükséges, megteszik a kellő lépéseket annak érdekében, hogy az inflációt jelentős mértékben növelő üzemanyagárakat kordában tartsák. Nemzetközi példára hivatkozva belengedték az ársapkát, mint lehetséges szabályozást. De ha nem is a benzinárstop, a kereskedelmi árrés bevezetésére jelentős esély mutatkozik. 

Mint ismert, január elsejétől az üzemanyag jövedéki adóját literenként bruttó 41 forinttal növeli a kormány, ez pedig jelentősen befolyásolhatja az infláció mértékét, amit nyilván senki nem szeretne. Épp ezért elképzelhető, hogy ha az ársapka vissza vezetését nem is merik meglépni, a kereskedelmi árrést megszabják. 

Az ársapka kockázatos vállalás lenne

Ahogy arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint üzemanyaghiány lesz, ha a kormány ismét rögzíti az árakat. A maximalizált üzemanyagár esetében ugyanis kiesne az import, a hazai finomító pedig biztosan nem lenne képes a megfelelő mennyiségű üzemanyaggal ellátni a piacot. Mindez jelentős ellátási problémákhoz vezetne. 

A fix kereskedelmi árrés is nehéz helyzetbe hozná a töltőállomásokat  

A szlovén és horvát példából már ismert fix kereskedelmi árrés bár valószínűleg kezelhetőbb lenne, mint az ársapka, így is nehéz helyzetbe kerülnének a töltőállomások, hiszen a literre vetített nyereség mértéke garantáltan visszaesne.

üzemanyagok

A kiadásokat már most minimalizálni kell!

Azért, hogy az esetleges megszorítások ne okozzanak nagy kárt a töltőállomások számára, költségeket kell csökkenteni, méghozzá minden áron. Ehhez pedig a legrövidebb út az automatizáláson keresztül vezet. 

Az App&Tank az automatizálást hihetetlenül egyszerűvé teszi!

Az App&Tank egy olyan megoldás, melynek segítségével egy lépésben, ráadásul beruházásmentesen automatizálható a töltőállomás. Az innovatív rendszer teljes egészében kiváltja a ma ismert közforgalmi tankolóautomatákat, illetve adott esetben a kasszát is, azaz teljes egészében működtethető a benzinkút ezzel a megoldással. 

A klienseknek csak le kell tölteni az applikációt, ahova a kártyaadatok előre felvihetők, így a benzinkúton mindössze a kútoszlopon található QR-kód beolvasása marad hátra és véget is ért a tankolás!

A költségek csökkenthetők, a profit maximalizálható

Az App&Tank minden rendszertől független, ugyanis az önműködő töltőállomás kezelőszemélyzet nélküli automata berendezésnek minősül, ezért az így értékesített üzemanyag mentesül a nyugtaadási kötelezettség alól, tehát nem szükséges online-pénztárgéppel rendelkezni. A rendszer ennek köszönhetően kasszafüggetlen üzemelést tesz lehetővé, ezáltal a pénztár összes járulékos költsége megspórolható. 

A fejlesztés teljes körű back office-al rendelkezik – pl. jövedéki nyilvántartással, szintmérő kezeléssel, készletkezeléssel, számlázással és ügyfélnyilvántartással is –, így akár a komplett állomás üzemeltetését rá lehet bízni. Mindezeknek köszönhetően a kiadások jelentősen lecsökkenthetők, az elérhető profit pedig maximalizálható. 

Optimalizált nyitvatartás 

Ahogy a fentiekben is felvázoltuk, akár a teljes kút „üzemeltetése” az App&Tank-ra bízható, így a nyitvatartást is bátrabban lehet variálni. A költségek csökkentése érdekében át lehet állni a rövidebb nyitvatartásra, hiszen az App&Tank kezelőszemélyzet nélkül, akár a nap 24 órájában üzemeltethető. 

Integrált marketinget tartalmaz 

Az App&Tank egy teljesen új üzleti modell, amivel hálózatként képesek fellépni a kutak üzemeltetői, illetve hatékonyabban és gyorsabban tudnak reagálni a piaci változásokra. 

A marketing elengedhetetlen ahhoz, hogy növekedjen a kliensek száma egy benzinkúton, csak az a gond vele, hogy jókora összegeket emészt fel. Az App&Tank azonban erre a problémára is megoldást kínál, hiszen integrált marketinget is tartalmaz. Az alkalmazásban feltüntetésre kerülnek a partnerbenzinkutak, ezáltal a felhasználók beterelhetők az állomásokra – így az ügyfélkörbővítés is kipipálható. 

Készülj fel te is a jövő kihívásaira! >>>