üzemanyagár-csökkentés

Nyomást gyakorolt a kormány a kereskedőkre az üzemanyagár-csökkentés miatt – mi lesz ennek a vége? 

Régiós viszonylatban a kormány szerint a hazai üzemanyagárak továbbra is kimagaslóak. A kormány az üzemanyag kereskedőktől várja a megoldást, viszont amennyiben ez nem érkezik meg „kemény eszközökkel” avatkoznak be – írta meg a hvg.hu.  

A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat „önkéntes” alapon igazítsák a régiós átlaghoz – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Karmelita kolostorban tartott sajtótájékoztatón. A referenciértékeket, amelyhez igazítani kell az árakat, péntkenként közli a KSH. 

A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány „időt adott” az üzemanyag-kereskedőknek, pontosan két hetet, hogy a régiós átlaghoz térjenek vissza. A kormány az időhatár letelte után ismét előveszi majd a kérdéskört, és „kemény eszközökkel be fog avatkozni” ha a kereskedők nem tudják teljesíteni a kérésüket. 

De hogy mik lehetnek azok a bizonyos „kemény eszközök”, arról már vannak sejtéseink. Ahogy arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk, Nagy Márton korábban megemlítette, nincs kizárva a benzinárstop ismételt bevezetése sem. De mivel az üzemanyagáraknak vannak egyéb összetevői is a nagykereskedelmi árazáson túl – ilyen pl. az árrés –, így vannak egyéb opciók is az árak szabályozására.

Nem árt felkészülni az esetleges megszorításokra!

A benzinkút üzemeltetők a legtöbb, amit tehetnek, hogy felkészülnek a legrosszabb forgatókönyvre is. Ahhoz, hogy a benzinárstop vagy a lefixált árrés ne okozzon nagy károkat, költségeket kell csökkenteni. Ehhez pedig a legegyszerűbb mód az automatizálás által vezet. 

A töltőállomások egyszerű, költséghatékony automatizálása érdekében fejlesztettük ki az App&Tank-ot! Az App&Tank egy olyan nem mindennapi megoldás, amely lehetőséget biztosít az emberi erőforrások és a munkatársak számának optimalizálására. Az innováció továbbá lehetőséget kínál arra, hogy részben vagy egészben megszabadulj más rendszerek költségeitől és a pénztárgép használatától. Ráadásul a fejlesztés most beruházásmentes konstrukcióban érhető el!

Az App&Tank-kal gyerekjáték az automatizálás!

Az App&Tank egy olyan megoldás, melynek segítségével egy lépésben, ráadásul beruházásmentesen automatizálható a töltőállomás. Az innovatív rendszer teljes egészében kiváltja a ma ismert közforgalmi tankolóautomatákat, illetve adott esetben a kasszát is, azaz teljes egészében működtethető a benzinkút ezzel a megoldással. Rendszerünk minden meglévő rendszer mellett működik. 

Az App&Tank már tankolóautomata terminállal is elérhető, így amennyiben valaki nem tartja kielégítőnek a kizárólag mobilos fizetési lehetőséget, annak sem kell más megoldás után kutatnia. Fontos, hogy a terminál és az App&Tank egy időben, párhuzamosan működhet. Ezekhez társul még egy kútoszlop, melyek most együtt rendkívül kedvező áron, remek konstrukcióban érhetők el. 

Készülj fel arra az esetre, ha bevezetnék az ársapkát vagy a fix árrést! Tudj meg többet az App&Tank-ról, majd jelentkezz és teszteld le élesben rendszerünket!